CampaniiStiri

Peste 1 000 de Biblii au fost distribuite in Muntii Apuseni

mot-300x300Libraria Maranatha a organizat in luna Iulie – Octombrie, o actiune de distribuire de Biblii in cele mai izolate catune din Muntii Apuseni. Scopul acestei actiuni a fost ca sa se ofere cate o Biblie fiecarei familii care locuieste izolata in catunele din zona Bulzestii de Sus, jud. Hunedoara. Ca si initiator al acestui proiect, Libraria Maranatha a donat 100 de Biblii. A urmat un apel catre fratii crestini care doresc sa doneze direct Biblii sau fonduri pentru cumpararea de Biblii. Domnul a miscat inimile fratilor atat din strainatate cat si din Romania, care au donat atat fonduri cat si Biblii pentru oamenii din Muntii Apuseni. Dorim sa multumim tuturor fratilor anonimi care au trimis pe adresa Librariei Maranatha cate o Biblie sau mai multe Biblii. De asemenea, multumim celor care au donat cantitati mai mari de Biblii, fratilor din Timisoara, din zona Moldovei si din Austria. De asemenea, multumim celor care au donat fonduri pentru cumpararea de Biblii. Fiecare mai mult sau mai putin a contribuit ca Vestea Evangheliei prin Cuvant sa fie raspandita in multe catune din Muntii Apuseni.

Actiunea principala de distribuire de Biblii s-a desfasurat in weekend-ul din data de 19-21 Iulie. Au raspuns invitatiei noastre peste 35 de tineri. Cei mai multi dintre ei au fost tinerii din Biserica Crestina Penticostala Sebis, jud. Arad. Alaturi de noi au mai fost tineri din Cluj (Biserica Crestina Penticostala Betel Zorilor), tineri din jud. Bihor, Caras Severin si Dolj.

Ajunsi in zona Muntilor Apuseni ne-a intampinat un peisaj montan de vis. Paduri intinse, poieni pline cu flori, etc. Privind peste vai, vedeam cate o casa sau un grup de case. Desi ne gandeam ca vom ajunge acolo in jumatate de ora sau o ora, de fapt dura si cate 2-3 ore. Am poposit la sosire la un frate crestin din zona Aradului care are o casa de vacanta unde se retrage pentru liniste, intr-unul din aceste catune. Fratele ne-a primit bucuros, actiunea noastra fiind un raspuns la rugaciunile lui pentru aceasta zona din Tara Motilor, in care isi dorea ca oamenii sa auda si sa primeasca Cuvantul Lui Dumnezeu. Zona in care am poposit era de vis…multa iarba, padure, cantecul pasarelelor, totul ne spune sa mai ramanem, sa admiram natura.

Pentru ca distantele intre catune si intre case erau foarte mari, ne-am impartit in grupe mai mari de tineri pentru a evita unele potentiale pericole. Dupa ce ne-am predat in mana Domnului, am cerut protectia Lui peste tineri si Duhul Sfant care sa miste inimile oamenilor cu care urma sa intram in contact.

Fiecarei echipe i s-a incredintat mai multe catune la care trebuia sa ajunga. Fratele crestin din zona ne-a arat drumurile si ne-a ghidat pe unde trebuie sa mergem. Fiecare tanar avea in ghiozdan Biblii pentru a fi distribuite. In sir indian urcam potecile cu greu. Cea mai mare parte a traseului am avut de urcat. Stand de vorba cu localnicii din acele zone izolate, cei mai multi dintre ei in varsta, am aflat ca ei fac acest traseu aproape zi de zi. La varste destul de inaintate, pentru ei nu era o problema sa urce si sa coboare de la casa lor pana in sat pentru aprovizionare 5-10 km.

In zona am gasit case simple,dar frumoase. Cele mai multe locuinte erau din lemn cu un design din Tara Motilor. Prinvind la aceste case, la capitele de fan de langa ele, la vaca care paste iarna din fata casei, la prunii care atarnau sub greutatea prunelor, iti lasa impresia ca traiesti in alt secol…

La o zi dupa ce am plecat din zona, am primit telefon de la fratele crestin care ne-a ajutat, transmitandu-ne un mesaj de multumire din partea primarului si a localinicilor pentru actiunea noastra.

Dorim sa multumim Domnului pentru ca a miscat inimile dvs pentru a sustine acest proiect. Multumim tinerilor care au participat alaturi de noi la distribuirea Bibliilor. Ne dorim si ne rugam ca in urma noastra Duhul Sfant sa lucreze pentru ca acesti oameni sa ajunga prin Cuvatul primit de la noi sa Il cunoasca pe Dumnezeu, sa Il primeasca pe Isus in viata lor si sa fie mantuiti in Imparatia lui Dumnezeu.

Actiunea care s-a desfasurat in aceasta vara este doar inceputul actiunilor de misiune crestina pe care Libraria Maranatha le va sustine si le va sponsoriza.
Libraria Crestina Maranatha are in plan ca in viitorul apropiat sa finanteze proiecte de misiune crestina la nivel national cat si sa organizeze si sa implementeze proiecte de misiune crestina proprii. Actiunea de distribuire de Biblii va continua in vara anului 2014, ne dorim de o amploare si mai mare. In zona Muntilor Apuseni sunt zeci de catune si sute de familii care traiesc izolate carora ne dorim sa le aducem o Biblie. Ne vom rugam ca Domnul sa ne de-a izbanda in aceste planuri.

Cu respect
Libraria Maranatha
www.librariamaranatha.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button