Cazuri UmanitareStiri

Ajută o familie săracă cu 13 copii să aibă o sobă şi lemne de foc pentru iarnă

fam-ChisViata familiei Chis din localitatea Jamu Mare, jud. Timis, s-a schimbat complet in urma cu 4 ani de zile. 13 copii ai familiei aveau asigurata hrana in fiecare zi pentru ca tatal lor lucra ca mester in constructii, iar mama impreuna cu copii se ocupau cu cresterea animalelor in mica lor gospoderie de la tara. Din pacate pentru aceasta familie, in urma cu 4 ani, tatal lor a avut un accident grav de munca, fiind foarte aproape de a pierde o mana (vezi foto). Nu s-a intamplat lucrul acesta, dar de atunci nu mai poate munci, mana dreapta i-a fost grav accidentata fiind pensionat pe baza de handicap. Si ca si cand nu ar fi de ajuns, in acelas an le-au murit si animalele care le asigurau o sursa de venit si de hrana: calul si vaca familiei. De atunci, situatia familiei s-a inrautatit cu fiecare an, fiind cunoscuta in localitate ca o familie saraca dar harnica. Pentru a le asigura copiilor cele necesare, mama lor munceste cu ziua prin  sat, atat la curatenie cat si in munca campului.

fam-chis-1Am cunoscut aceasta familie fiind solicitati de un angajat anonim al primariei din localitate. Familia aceasta nu este una care sa ceara, pentru ca ei stiu sa munceasca. Aceasta familie are nevoie urgenta de lemne de foc si de o soba pentru camera copiilor. Cand noi am ajuns la aceasta familie o parte din copii erau la taiat de lemne pe camp. Pentru ca toti copii sa se incalzeasca, folosec o soba la mai multe camere stand cu usile deshise pentru ca aerul cald sa patrunda in toate camerele. Cea mai mare dorinta acestei familii este sa aiba un cal si o vaca. Cu mari eforturi financiar au reusit sa isi cumpere o capra, dar nu este de ajuns pentru atatia membrii ai familiei. Singura sursa de venit a acestei familii este pensia de handicap a tatalui si alocatia copiilor. Asociatia noastra face un apel la toti cei care doresc sa ajute aceasta familie cu lemene de foc si o soba. Lemnele de foc vor costa 800 de lei iar soba va costa tot 800 de lei. Dupa realizarea acestui proiect umanitar vor reveni cu un material video cu mesajul de multumire al familiei.

Ajutorul nostru pentru aceasta familie nu se va opri aici:

  • copii vor fi integrati in programele noastre de ajutor cu rechizite scolare;
  • familia va fi inclusa in proiectele noastre de ajutor cu alimente;
  • in primavara acestui an, ne dorim sa cumparam pentru aceasta familie: un cal, o vaca, 5 oi si 5 capre. In felul acesta, dorim sa le oferim sansa sa isi dezvolte o sursa de hrana si de venit, pentru a nu mai depinde mere de un ajutor umanitar.

Pentru cei care doriti sa faceti donatii, va rugam sa folositi modalitatile de mai jos.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la adresa de email: [email protected], telefon: 0749 402 098 sau 0766 365 833

Pentru donatii va rugam sa folositi modalitatile de mai jos:

  1. Doneaza online cu cardul, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/
  2. Doneaza prin PayPal, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/
  3. Doneaza prin transfer bancar, in conturile deschise la BCR pe numele asociatiei crestine Misiunea Speranta pentru Romania, de mai jos:
  • IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
  • IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
  • COD SWIFT: RNCBROBU

Cu respect
Echipa Slujire Crestina
www.slujirecrestina.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button