Devotionale

Portretul fiului

Portretul fiuluiUn om bogat şi fiul său iubeau foarte mult arta şi colecţionau tablouri cu picturi faimoase de la Picasso pâna la Raphael. Ei stăteau des împreună şi admirau minunatele tablouri. În Vietnam a avut loc un conflict iar fiul a plecat astfel în armată. Acesta a murit în război salvând viaţa altui soldat. La această veste, tatăl acestui băiat a fost profund marcat. Era singurul lui fiu. O lună mai tărziu cineva a bătut la uşa lui. Un bărbat tânăr stătea în faţa uşii cu un pachet în mâini. Acesta i-a spus:”Domnule, nu mă cunoaşteţi. Eu am fost împreună cu fiul dumneasvoastră în armată. El a salvat multe vieţi în acea zi. M-a salvat chiar şi pe mine fiind omorât în locul meu. Deseori îmi vorbea despre dumneavostră şi despre iubirea care o aveţi pentru artă. Ştiu că nu e mult, nu sunt chiar un bun artist dar, cred că fiul dumneavostră at fii vrut să aveţi aceasta.”

Tânărul i-a înmânat pachetul iar tatăl l-a deschis. Înăuntru era un tablou cu portretul fiului său, pictat de acest bărbat care tocmai i-l înmânase. Tatăl începuse să lăcrimeze şi în acelaşi timp era şi fericit pentru că avea o amintire a fiului său. El i-a spus bărbatului:

.Mulţumesc mult. Vreau să ţi-l plătesc.

-Nu, nu, spuse bărbatul. Nu aş putea să iau bani pentru ceea ce a făcut fiul dumneavostră pentru mine. E un cadou.

Peste câtva timp, tatăl murise şi el. Astfel a avut loc o licitaţie cu toate tablourile colecţionate de el. Licitaţia a început cu tabloul pe care era pictat portretul fiului. Nimeni nu dorea acest tablou. Toţi doreau celelalte tablouri mai valoroase.Vocile oamenilor deveneau tot mai gălăgioase:„Fiul, fiul, cine i-a fiul?” Într-un final, o voce s-a auzit din spate spunând că dă 10 dolari pe acel tablou(pentru că nu îşi permitea mai mult).  Acesta era grădinarul care lucrase în casa tatălui şi fiului. Nimeni nu mai adăugase alt preţ şi astfel”un, doi, trei, vândut pentru 10 dolari!”

Un om care stătea în al doilea rând spuse:”Acum să trecem la tablourile valoroase!”

Licitantul însă a spus:”Îmi pare rău, licitaţia a luat sfârşit. Când am fost chemat să ţin licitaţia mi s-a spus un secret:cel care cumpără portretul fiului, primeşte toate celelalte tablouri.”

În urmă cu 2000 de ani, Dumnezeu şi-a dat Fiul să moară pentru noi. Chiar şi acum se aud cuvintele multora„Fiul, Fiul, cine ia Fiul?” Pentru că vedeţi, cine acceptă pe Fiul, are totul.

 

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button