ExterneStiri

O femeie creștină din Pakistan reușește să evadeze după ce este răpită

RAWALPINDI, PAKISTAN (Worthy News)— O femeie creștină care a fost forțată să se căsătorească cu un fermier musulman și să se convertească la islam s-a întors acasă după săptămâni de ”captivitate și tortură”. Sania James, 33 ani, a fost răpită pe data de 5 aprilie de un bărbat înarmat, care a intrat în casa părinților ei într-un oraș mic din regiunea Rawat, au afirmat venicii pentru BosNewsLife.

Bărbatul înarmat l-a amenințat pe tatăl ei că își va vedea fiica înapoi după ce plătește 250,000 rupii (aproximativ $2,940) și plus acoperă rata dobânzii la un împrumut de 30%. James a spus că a fost dusă la fermierul Mohammad Shahbaz Ali și a fost obligată să se căsătorească cu el. ”Am fost tortutară, forțată să mă întorc la islam și să mă mărit”, spune James.

“Nu am acceptat să mă convertesc la islam, am fost torturată continuu”, declară ea pentru Worthy News și BosNewsLife. ”Ei m-au amenințat că îi vor omorî pe părinții mei dacă nu mă convertesc la islam. Într-o noapte am reușit să fug și să mă întorc acasă. Am contactat grupurile creștine de apărare ale legii ca să mă ajute.”

Vecinii spun că au văzut cum a fost răpită, dar nu au putut interveni. ”Am fost preveniți de Ali că, dacă încercăm să-i ajutăm pe acești creștini, vom suporta consecințe drastice. Toți sunt speriați“, spune Mohammad Hamza, unul dintre venicii lui Sanie James.

Mohammad Shahbaz Ali a reacționat foarte agresiv când a fost întrebat despre incident. ”Refuz să comentez”, a spus el. Răpirea a avut loc după ce tatăl lui James a luat un împrumut de la Ali pentru a plăti nunta fiicei sale mai mari. Pentru a putea plăti împrumutul, Sania James s-a alăturat muncii la fermă cu tatăl ei în vârstă. Dar după ceva timp, tatăl ei a fost alungat de la fermă și ea a fost răpită.

Păstorul bisericii locale spune: ”Sunt șocat de faptul că fiica unui om sărac este răpită și oamenii legii nu fac nimic.” Acesta nu este un caz unic, după spusele activiștilor care apără drepturilor oamenilor. Ei și-au exprimat îngrijorarea cu privire la fetele și femeile creștine care sunt răpite în Pakistan, preponderent de către Frăția Musulmană, având problem legate de pământ sau bani.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button