Cazuri UmanitareStiri

Taxa şcolară plătită pentru tânărul Swizen (video)

11Swizen este un tanar din Uganda student la medicina in Romania, la Facultatea Victor Babes din Timisoara. Dupa ce tatal lui si-a vandut intreaga avere ca Swizen sa poata veni in Romania sa studieze medicina, dupa primul an de studii a devenit un caz umanitar. Vacile si locuinta vandute de tatal sau nu a reusit sa ii acopere decat biletul de avion si taxa scolara in primul an de facultate. Cu ajutorul unor colegi romani, in primul an reusit sa supravetuiasca cu mancarea si cazarea. Colegii lui prieteni, i-au facut cunoscut cazul cercului lor de cunoscuti, in felul acesta Swizen a ajuns sa gaseasca un loc de munca ca si vacar intr-o localitate de langa Oravita, jud. Caras Severin. Era greu sa mai viseze ca va ajunge medic cardiolog cand nu mai avea nici o sansa sa plateasca din nou taxa scolara pentru anul II destudii. Acasa nu se mai putea intorce pentru ca nu avea nici bani de avion si nici un viitor in tara lui, prefera sa ramana vacar decat sa se intoarca. Insa, proprietarea fermei de vaci l-a indragit mult pe Swizen si impreuna cu apropiati au incercat sa gaseasca pe cineva care sa il ajute pe Swizen sa poata continua facultatea de medicina. In felul acesta l-am cunoscut noi, asociatia umanitara Speranta pentru Romania, care am preluat cazul lui, l-am mediatizat si de atunci, din 2011 si pana acum an de an am platit taxa scolara pentru Swizen, am gasit sponsori pentru chirie si pentru hrana lui. In acest moment, o doamna din Timisoara care detine un restaurant, dupa ce a vazut cazul lui pe site-ul nostru ii ofera 3 mese gratis pe zi.

In anul acesta a fost mai greu sa strangem suma de 3 179 de euro pentru plata taxei scolare pentru Swizen. Cu toate acestea insa, suma necesara in final s-a strans, si mai mult decat atat, am reusit sa ii platim si taxa de sedere in Romania in valoare de 200 de euro, care se plateste anual. Acum Swizen este student in anul IV la medicina, iar lucrul acesta se datoreaza dvs, sponsorii si donatorii nostri. Swizen va multumeste ca ati fost si sunteti alaturi de el si ca l-ati ajutat sa isi poata continua visul de a deveni medic cardiolog.

Cu respect,
Echipa Speranta pentru Romania
www.sperantapentruromania.ro

VEZI AICI DOVADA PLATII

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button