PromotiiStiri

Biblii bilingve la Societatea Biblică din România

bilinbva bunBiblia sau Sfânta Scriptură este cea mai citită carte din istoria omenirii. Indiferent de limba în care este scrisă, mesajul este acelasi: mântuirea omului o realizează numai Dumnezeu.

Dorința noastră este să vă încurajăm să citiți Biblia. Cartea aceasta nu este o carte ca și celelalte cărți. Iată ce spunea Martin Luther despre ea: ”Biblia nu este învechită, nici modernă, ci eternă”. Mesajul ei a străbătut secolele, iar sursa inspirației ei este Dumnezeul cel Veșnic (2 Timotei 3:16).

Scopul acestei noi forme a Bibliei este acela de a veni în ajutorul tuturor fraților și surorilor din bisericile române din USA, Canada și nu numai. Bisericile din diaspora sunt formate, în ansamblu, din două generații: generația părinților care au venit în mare parte din România, și generația tinerilor care s-au născut aici.

De obicei, generația tânără din diaspora română din USA și Canada folosește limba engleză, iar serviciile divine din biserică sunt în limba română. În calitate de tată și totodată de slujitor al Evangheliei, am văzut marea nevoie a tinerilor de a înțelege Cuvântul lui Dumnezeu în limba română, pentru a putea participa în mod eficient la închinarea și creșterea spirituală a bisericii. Astfel a luat ființă sub egida Romanian Bible Society, proectul Biblia Bilingvă Română-Engleză. În urmă cu doi ani am publicat doar Noul Testament cu Psalmii, iar acum reușim să tiparim întreaga Biblie.

Această ediție a Bibliei bilingve se vrea a fi un ajutor atât pentru păriți, cât și pentru tineri, punând în paralel același mesaj al lui Dumnezeu, în cele două limbi, română și engleză. Pentru Biblia în limba română am folosit traducerea D. Cornilescu, iar pentru limba engleză, New King James, acestea fiind cele mai apropiate una de cealaltă.

Multumim lui Dumnezeu pentru ajutorul și călăuzirea Sa.

Fie ca binecuvântarea și înțelepciunea pe care le dau Scripturile să însuflețească pe orice cititor.

Gabriel Fazecaș
Fondatorul Societății Biblice din România
(Romanian Bible Society)

Pentru comenzi, accesati www.sbro.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button