Cazuri UmanitareStiri

Ajută un tânăr din Uganda să devină medic cardiolog în România!

UPDATE: Swizen are asigurata mancarea gratis in fiecare zi din partea unui restaurant din Timisoara;
UPDATE: Pe 3 Noiembrie ii expira rezidenta in Romania. Daca taxa scolara nu va fi platita va trebui sa paraseasca Romania, desi nu are nici un ban de avion;
UPDATE: Swizen are nevoie de cei 3 221 pentru taxa scolara pana pe 31 Octombrie.

SwizenSwizen este un tanar din Uganda student la medicina in Romania. Tatal lui si-a vandut toate vacile, adica tot ce avea pentru a-i putea plati biletul de avion spre Romania. Tatal lui Swizen si-a mai vandut si locuinta pentru pentru a plati taxa scolara de 3 200 de euro pentru primul an de studii.

Aflase ca in Romania va putea munci cu 7 euro pe ora, asa ca nu a stat mult pe ganduri pana sa se hotareasca sa vina in Romania la studii. Ajuns aici realitatea era alta. In primul an de studii cu ajutorul unor colegi a reusit ca sa aiba ce sa manance si unde sa doarma. Au fost zile cand Swizen nu avea nimic ce sa manance.

In vacanta de vara dupa anul I de studii s-a angajat ca si vacar la o ferma din jud. Caras Severin. Nu credea ca va mai putea plati taxa scolara pentru anul II de studii si nici bani sa se intoarca acasa nu avea. Insa proprietarii fermei au vazut potentialul acestui tanar, dorinta lui puternica de a deveni medic, harnicia, seriozitatea si responsabilitatea cu care facea toate treburile fermei de vaci. La recomandarea proprietarilor fermei l-am cunoscut si noi.

Am ascultat povestea lui de viata si ne-am decis sa il ajutam sa intre in anul II de studii. Aveam o misiune aproape imposibila ca asociatie: in doar cateva zile trebuia sa strangem 3 200 de euro pentru taxa scolara. Insa, imediat mai multe televiziuni din Romania, radiouri, ziare, bloguri au preluat povestea lui Swizen si au mediatizat-o.

In felul acesta am reusit la timp sa strangem banii necesari pentru taxa scolara. Am preluat din nou cazul lui Swizen si in anul III si am reusit din nou cu ajutorul unor frati, in mod special din Canada, sa strangen suma de 3 221 de euro in timp util. Mai mult decat atat, doi pensionari din Turnu Magurele s-au decis sa il ajute cu plata chiriei. Cea mai mare problema mai ramanea mancarea zi de zi pentru Swizen. O doamna inimoasa din Timisoara care detine un restaurant i-a oferit si ii ofera de peste un an 3 mese calde pe zi. In acelas timp, in fiecare vacanta de vara Swizen si-a gasit cate ceva de lucru pentru a strange niste banuti de buzunar si pentru nevoile personale.

Pe unde a lucrat acest tanar ugandez am primit numai cuvinte de lauda si aprecieri despre el. In acest context asociatia noastra doreste sa il ajute pe Swizen din nou, pentru a putea intra in anul IV de studii la Facultatea de Medicina Victor Babes din Timisoara. Chiria si hrana zi de zi ii sunt asigurate. Swizen are insa nevoie de ajutorul nostru pentru a putea plati 3 221 de euro taxa scolara pentru anul IV de studii. Stim si credem ca din nou dvs, sponsorii si donatorii nostri veti fi alaturi de Swizen pentru a intra in anul IV la medicina. De aceea, toti cei care doriti si aveti posibilitati va rugam sa il sustineti financiar.

Vezi o arhiva video (aici)

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la adresa de email: [email protected], telefon: 0766 365 833 sau 0749 402 098

  1. Cei care doriti sa faceti donatii, va rugam sa folositi modalitatile prezentate mai jos:
  2. Doneaza online cu cardul, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/
  3. Doneaza online prin PayPal, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/
  4. Doneaza prin transfer bancar in conturile de mai jos deschise la Raiffeisen Bank, pe numele asociatiei crestine umanitare Misiunea Speranta pentru Romania:
  • IN LEI: RO 39 RZBR 000 006 001 204 2338 deschis la Raiffeisen Bank;
  • IN EURO:  RO 24 RZBR 000 006 001 218 9757, la Raiffeisen Bank, CODE  SWIFT: RZBRROBU
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button