Familie

Etapele alunecării maritale (I)

Etapele alunecării maritale IMajoritatea tinerilor necăsătoriţi visează (fără să îşi dea seama uneori) la un viitor roz. Când se apropie vârsta la care mulţi îşi iau angajamentul faţă de un el sau o ea se crede că atunci, la acea vârstă va sosi momentul şi pentru ei, tinerii. Ceea ce e trist, este faptul că pe ce se pune accent este nunta, nu căsătoria. Se pune accentul pe ceea ce se va petrece în data specială setată cu mult timp înainte, data nunţii. Nu mulţi îşi pun poate întrebarea „de ce majoritatea divorţează?” şi păşesc simplu în relaţia lor, visând la o viaţă perfectă, care absolut nu există. La acest început de drum cei proaspăt căsătoriţi ar putea admite cu siguranţă că nu vor exista certuri în familia lor.  Aici este prima etapă – primele zile după căsătorie, unde totul se rezumă la „niciodată, niciodată”. Eşti cu capul în nori, visând la aprecierile celor care au participat la nunta ta mirifică şi la  ce minunat e să fii îndrăgostit. Nici nu îţi poţi imagina cum alţii au probleme în căsnicie. Jurămintele tale sunt încă proaspete în inima ta iar gândul tău e că NICIODATĂ nu vei rupe legământul tău marital.

În etapa a doua, după primii ani de căsnicie, soţul nu îţi mai aduce flori în fiecare zi sau săptămână şi nu îţi mai pregăteşte cina la lumina lumănărilor. Dacă până acum ai putut accepta uşor micile lucruri iritante, acum nu mai suporţi că el nu îşi spală farfuria după ce mănâncă sau că ea stă ore întregi vorbind cu mama sau cu prietenele ei la telefon. Acum căsătoria poate fi mult mai dură decât te-ai aşteptat.

Câteodată iei hotărârea să încerci să repari căsnicia şi să o aduci la zilele fericite de la început. Aici este a treia etapă. Nealegând în mod conştient, începi să îţi pui interesele şi nevoile tale pe primul loc. Acum crezi că aceasta este căsnicia ta şi că trebuie să te ocupi de ea, rămânând în lumina deziluziei.

Oare asta e fericirea? De ce nu e aşa cum am visat, sau măcar pe jumătate? Sunt foarte multe de pus la punct şi chiar nu reuşesc… Si multe alte gânduri asemănătoare năpădesc în mintea ta şi eşti plin/ă de ingrijorări. Totul se sfârşeşte aici?  Depinde de tine şi de pasiunea ta. Depinde de timpul tău şi cum îl investeşti. Tu alegi cui să îi slujeşti şi cât să slujeşti. Dacă Dumnezeu nu este centrul căsătoriei tale, cu siguranţă totul va merge şi mai rău. Alege acum! Aminteşte-ţi că trebuie să îţi pleci genunchii şi să accepţi cuvintele care dau Viaţa!

Denisa Turcuţ

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button