Cazuri UmanitareStiri

Mărturie emoţionantă a doi pesnionari despre tânărul ugandez Swizen

SwizenUPDATE: Swizen intra in anul IV de facultate si are nevoie de 3 221 de euro pana la inceputul lunii Octombrie, pentru taxa scolara la Facultatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara;

UPDATE: Toata vacanta de vara Swizen a muncit pentru a avea bani pentru nevoile personale;

UPDATE: Swizen a promovat toate examenele doar cu 9 si 10;

„Singurul gand care ma urmareste este ca tatal meu si-a vandut vacile ca eu sa fac facultatea de medicina in Romania” – Swizen.

Swizen este un tanar din Uganda student la Facultatea de Medicina Victor Babes din Timisoara. Swizen provine dintr-o familie saraca cu multi copii. Parintii lui sunt despartiti iar mama este grav bolnava in Uganda. Pentru ca el sa ajunga in Romania, tatal lui si-a vandut toate vacile (ceea ce acolo reprezinta inca averea familiei) si o locuinta, pentru a-i putea plati lui Swizen biletul de avion si taxa primului an de facultate la medicina. A ales Romania pentru ca aflase ca aici taxa scolara este gratis si se poate munci pe 7 euro pe ora. Ajuns in Romania a aflat ca lucrurile nu stau asa cum i se spusese. In primul an de facultate este ajutat de colegi sa supravetuiasca. In vacanta spre cel de al doilea an de facultate s-a angajat ca vacar la o ferma de langa Oravita jud. Caras Severin. Aici l-am cunoscut noi, Slujire Crestina. Am ramas impresionati de marturia proprietarilor fermei care ne-au contactat prin cunostinte comune. Proprietarii fermei l-au indragit pe Swizen, apeland la toate cunostintele lor care ar fi putut sa il ajute sa intre in anul II de studii. In felul acesta am aflat si noi de Swizen. Pe langa haine, bani de buzunar, bani de chirie in Timisoara, hrana zi de zi, cea mai urgenta si mare nevoie a lui Swizen era atunci taxa scolara care depasea 3 000 de euro. Peste asteptarile noastre, in doar doua zile, in urma promovarii acest caz umanitar s-au strans toti banii si chiar mai mult. In anul III la fel, asociatia noastra prin sponsori si donatori i-a asigurat taxa scolara de 3 221 de euro, chiria si masa.

Dar cel mai important lucru pentru Swizen este ca, oriunde a fost a lasat o impresie foarte buna. Colegi de facultate, parintii colegilor, sponsori care au dorit sa il cunoasca personal au fost cei care au ne-au marturist despre impresia frumoasa, responsabilitatea si seriozitatea pe care Swizen o lasa oriunde merge. Mai mult decat atat, o doamna care a dorit sa ramana anonima si care detine in Timisoara un restaurant s-a oferit sa ii ofere zi de zi 3 mese. De asemenea, aceasta doamna care detine si un magazin alimentar intr-o zona importanta a Timisoarei i-a oferit lui Swizen posibilitatea de a lua oricand orice isi doreste din magazin. Doamna care il ajuta insa a marturisit ca Swizen alege alimentele cele mai necesare, cele mai ieftine, neabuzand de bunatatea ei.

Dar cel mai impresionant lucru care am considerat ca trebuie mediatizat, este marturia a doi pensionari din Turnu Magurele, sot si sotie, care l-au ajutat pe Swizen atat financiar, dar mai mult decat atat, Swizen si-a petrecut o parte din vacante la acestia. Mai jos va prezentam video aceasta marturie, care dorim sa fie o dovada si un imbold in plus pentru cei care pot si doresc sa il ajute in continuare pe Swizen, mai ales acum cand sta sa inceapa anul IV de studii la Facultatea de Medicina din Timisoara si are nevoie de 3 221 de euro pana in Octombrie pentru taxa scolara.

Swizen are nevoie pana la inceputul lunii Octombrie de 3 221 de euro pentru a plati taxa scolare la Facultatea de Medicina si Farmacie, Victor Babes din Timisoara.

Cei care doriti sa il ajutati financiar, va rugam sa folositi modalitatie de doantie de mai jos:

  1. Online cu cardul, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/
  2. Prin PayPal, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/
  3. Prin transfer bancar in conturile asociatiei umanitare Misiunea Speranta pentru Romania, deschise la Raiffeisen Bank, de mai jos:
  • IN LEI: RO 39 RZBR 000 006 001 204 2338 deschis la Raiffeisen Bank;
  • IN EURO:  RO 24 RZBR 000 006 001 218 9757, la Raiffeisen Bank, CODE  SWIFT: RZBRROBU.

In anul acesta, alaturi de Swizen va fi si Libraria Crestina Maranatha. Din vanzarile de carti crestine, biblii, romane crestine, etc, aceasta librarie va directiona o parte din venituri pentru ajutorarea lui Swizen.

Cu respect
Echipa Slujire Crestina
www.slujirecrestina.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button