ExterneStiri

Rebelii sirieni preia controlul oraşelor creştine lângă Damasc

convert-or-dieRebelii sirieni au preluat controlul asupra unui sat creştin istoric lângă Damasc. Conform rapoartelor, un lucrator al ministerului confirmă faptul că rebelii luptă cu preşedintele Bashar al-Assad  pentru a prelua controlul şi pentru a impune legea islamică, oferind astfel creştinilor modalitatea de a se converti sau pentru a muri pentru credinţa lor.

Mandatul oferit astfel creştinilor de către rebeli, legat de Al-Qaida, este bazat pe Coran. Locuitorilor creştini li s-au oferit patru opţiuni:

  1. Renunţarea la «idolatria» creştinismului şi convertirea la islam;
  2. Plătirea unui tribut greu pentru privilegiul de a nu-şi pierde viaţa şi credinţa lor creştină (acest tribut este cunoscut sub numele de jizya);
  3. Alegerea să moară;
  4. Fuga pentru a-şi salva viaţa, lăsând în urmă tot ceea ce au.

Din toate cele patru opţiuni, unii creştini au fost ucişi, alţii au fugit, unii au încercat să plătească jizya şi au constatat că povara devine din ce în ce mai grea pentru a o purta după ce rebelii au continuat să crească suma pe care creştinii trebuia să o plătească rebelilor, ceea ce a dus la convertirea creştinilor la islam, lepădându-se astfel de credinţă pentru a-şi salva vieţile.

Sâmbătă, forţele rebele conduse de Al-Qaida au pătruns în satul creştin Maaloula, situat în munţi la nord de Damasc. Satul este, de asemenea, cunoscut ca unul dintre puţinele locuri din lume unde locuitorii încă mai vorbesc limba aramaică, limbă pe care unii cercetători spun că este limba pe care a vorbit-o şi Isus în timpul vieţii Sale.

Martorii oculari, relatează că trupele islamiste au atacat case şi biserici care le-au jefuit şi le-au dat foc, forţând sute de creştini sirieni să fugă din satul lor.

„Trupele preşedintelui Bashar al-Assad au intrat şi au început lupta cu forţele rebele, dar au plecat atunci când rebelii au început să pătrundă tot mai mult în sat”, a declara un purtător de cuvânt pentru Drepturile Omului. „Armata s-a tras înapoi la marginea localității și ambele [grupe rebele] sunt în controlul total al satului Maaloula acum”, a mai declarat purtătorul de cuvânt.

Creştinii se tem în continuare că astfel de atacuri vor curge din ce în ce mai multe dacă forţele islamice vro prelua cât de curând Siria.

Surse folosite: www.barenakedislam.com & www.cbn.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button