ExterneStiri

Raid de persecuţii pentru creştinii din Eritreea

eritreea - AfricaAutorităţile din Eritreea au arestat recent un număr de 30 de membrii ai Bisericii lui Dumnezeu, în seara zilei de 24 august, atunci când toţi erau adunaţi laolaltă pentru a se ruga împreună. Creştinii adunaţi în suburbia Kushet a capitalei Asmara au fost asaltaţi de către autorităţile locale, notează mnnonline.org.

Surse ale Open Doors SUA, au declarat că în continuare creştinii se află în staţia de poliţie 5 şi sunt sub presiunea de a se lepăda de credinţa lor.

De la începutul anului, atmosfera religioasă în Eritreea a fost deteriorată de autorităţi care au arestat cel puţin un număr de 261 de creştini.

Organizaţiile pentru drepturile omului, cum ar fi Amnesty International şi Human Rights Watch au raportat că guvernul din Eritreea continuă să încarcereze deţinuţii în condiţii inumane. Totodată, oficialii din Eritreea refuză intervenţia unor organizaţii precum Crucea Roşie pentru a investiga starea de sănătate a deţinuţilor.

„Biserica din Eritreea este profund întristată de controlul continuu și de neîncredere din partea guvernului și a apreciat rugăciunile fraților și surorilor din întreaga lume,” a comentat o sursă Open Doors.

Eritreea se află pe locul 10 din topul celor 50 de ţări cu persecuţii în rândul creştinilor, conform unei statistici realizate de Open Doors SUA. Bisericile evanghelice din Eritreea au fost închise în anul 2002, după o interdicţie din partea guvernului, lăsând în libertate biserica ortodoxă, luterană, catolică şi religiile islamice.

Rugaţi-vă în continuare pentru creştinii persecutaţi în astfel de ţări!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button