Familie

Caracterul meu. Caracterul ei. Unde să cedez?

love couplesNu ştiu ceea ce vă sugerează titlul prezentului articol, sau la ce vă aşteptaţi să scriu. Ei bine, tot eu am să vă spun, şi vă voi provoca cu o întrebare de început: Care a fost primul tău gând când ai început o relaţie de prietenie cu o persoană de sex opus? Prietenie pentru timpul liber, sau gândul de căsătorie?

E adevărat, trăim vremuri tulburi şi din ce în ce e mai greu să vedem şi să găsim o persoană care să fie aproape pe placul nostru. Am totuşi o întrebare: Cumva Dumnezeu ţi-a mai creat vreo copie a ta? Nu! Cu siguranţă planul lui Dumnezeu e de cele mai multe ori este total opus faţă de planul nostru ca şi oameni. Credăm că facem cum vrem noi ca lucrurile să meargă bine, însă lucrurile merg tocmai altfel.

Când a fost ultima oară când te-ai întrebat, ai meditat şi ai spus: “Doamne, am nevoie de cineva care să mă ajute în defectele pe care eu le am, cineva care să mă accepte aşa cum sunt, şi să îmi fie cu adevărat un ajutor potrivit!”.

Ȋnţelegere şi acceptare

Un factor cheie în relaţiile dintre persoanele care au gânduri pentru un viitor împreună este înţelegerea şi acceptarea. Bineînţeles, nu vorbim aici de lucruri contradictorii pe care nu le putem accepta ca şi convingerile religioase şi alte lucruri mai mari. Ȋnţelegerea într-o relaţie joacă rolul de “piatră de moară”. Cu cât mai mult laşi “piatra de moară” să te şlefuiască, veţi descoperii două inimi modelate după un singur  ţel, două inimi care vor merge pe acelaşi drum, şi două inimi care vor lua împreună aceeaşi decizie.

Caracterul meu, caracterul tău, şi al altei persoane diferă total. Trăim în medii diferite, cunoaştem poate altfel lucrurile, însă a înţelege cum să înaintezi în relaţie/căsătorie reprezintă cheia de mare valoare ca o relaţie să dureze ani şi zeci de ani.

Rata divorţurilor în rândul căsătoriilor tinere creşte din ce în ce mai mult. Care este oare virusul? Cel mai probabil, lipsa de înţelepciune în a ceda lucruri în folosul persoanei de lângă tine. Imaturitatea şi orgoliul care te ţin mare în deciziile tale egoiste, îl împiedică pe cel de lângă tine să te respingă din pricina faptului că tot de unul/una singur/ă iei deciziile familiale.

Caracterul meu, caracterul tău sunt diferite! Ȋnvaţă azi cum să cedezi lucruri în favoarea şi în folosul celui de lângă tine! Te va ajuta să depăşeşti bariere care până acuma ţi se păreau imposibile!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button