ExterneSocialStiri

Cam International Crisis Project – Cutremur şi tsunami în Japonia

Cea mai mare tragedie care loveşte Japonia de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace!

Cutremurul de 9 grade pe scara Richter, care a lovit Japonia pe 11 martie la ora 2:46 (GMT), a fost al cincilea dintre cele mai mari cutremure care s-au înregistrat în istoria Japoniei. Câteva minute mai târziu, un val uriaş de apă, cu o înălţime de până la 10 metri, declanşat de un tsunami, a izbit cu putere coasta de est a Japoniei. Ca problemele să fie mai complexe, sistemele de răcire la şase din reactoarele nucleare ale Japoniei au fos doborâte la pământ, provocând o stare gravă de urgenţă nuclear, a doua ca importanţă după starea de urgenţă de la Cernobâl, de acum douăzeci şi cinci de ani.

Mii de corpuri omeneşti au fost aduse pe ţărm de valurile de apă. Până la momentul acestei scrieri, s-au înregistrat 25 104 persoane care au murit sau au dispărut. Milioane de oameni s-au luptat zi de zi cu lipsa hranei necesare, a apei şi a căldurii, în timp ce temperatura varia între -4 şi -1 grade, cu rafale de vânt puternic şi zăpadă. Sute de mii de oameni au rămas în adăposturi temporare.

“Ne zbatem cu disperare ca să ne revenim”, a spus Yoshihiro, guvernatorul regiunii Miyagi, care a fost cea mai afectată.” Mă tem că va dura câţiva ani buni până să ne revenim. Dezastrul a fost mult prea mare decât ceea ce am anticipat noi.”

CAM a trimis urgent în Japonia câteva echipe care coordonează eforturile noastre de întrajutorare. La fel ca în toate celelalte proiecte de Criză Internaţională, punem accent pe împărtăşirea Evangheliei lui Isus Hristos prin literatură creştină.

Japonia are o populaţie de 127 milioane de locuitori, din care mai puţin de două procente susţin că sunt creştini. Cei mai mulţi japonezi practică sintoismul sau budismul. Regiunile lovite cel mai greu de cutremur şi de tsunami-ul care a urmat sunt considerate de misionari a fi cele mai “întunecate” din punct de vedere spiritual. O persoană de legătură din Japonia a transmis faptul că în aceste regiuni sunt cam 4,9 milioane de oameni, din care doar 9000 sunt creştini active. Cât de trist este că în această mare calamitate naţională, când mulţi şi-au pierdut pe cei dragi şi posesiunile pământeşti, majoritatea japonezilor nu-L au pe Dumnezeu, ca să se agaţe de EL!

Un vizitator al oraşului Kesennuma a scris: “Tsunami-ul a măturat case şi maşini şi apoi le-a sfărâmat în bucăţi tot aşa cum o foaie uriaşă de hartie abrazivă ar şlefui totul î calea ei. Spitalul oraşului încă e în picioare, dar uşile şi ferestrele au fost distruse de viitură. O bărcuţă este agăţată de ceea ce, cândva, a fost balconul de la etajul trei.”

Nevoile umanitare din zonele afectate de cutremur şi tsunami sunt immense, iar efectul psihologic a cuprins întreaga naţiune. Dezastrul a lăsat sentimente foarte vulnerabile în japonezii care în mod normal sunt încrezători în ei înşişi şi în independenţa lor. Vă îndemnăm să vă rugaţi ca prin această tragedie mulţi oameni să-şi deschidă inima la Cuvântul lui Dumnezeu şi să se pregătească pentru veşnicie! Să vă rugaţi de asemenea şi pentru membrii echipei din proiectul de Criză Internaţională din Japonia şi pentru cei de la birourile din Ohio.

Sperăm să strângem 750.000 de dolari pentru ajutor umanitar şi literatură creştină pentru Japonia. Dacă Domunl te călăuzeşte să dai o mână de ajutor, darul tău din dragoste va fi foarte apreciat.

“Ai milă de mine, Dumnezeule, ai milă de mine! Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc descăpare, până vor trece toate nenorocirile.”

Dumnezeu să vă binecuvânteze !
Christian Aid Ministries
Ph. 0230-533032

Cum poţi ajuta…

1.Donaţii în bani pentru ajutoare umanitare şi literatură creştina

2.Rugăciune:

  • Pentru supravieţuitorii care se confruntă cu pierderi mari
  • Pentru personalul CAM, deoarece trebuie să ia multe decizii cu privire la cel mai bun mod de a-I ajuta pe sinistraţi.

Donaţiile pot fi trimise:

  • Prin MANDAT POŞTAL către Asociaţia Internaţional Christian Aid Ministries, la adresa O.P. 1, Gh. P. 1, c.P. 1 Suceava, cod 720300, cont RO47BTRL 0340 1205 I420
  • Sau direct în CONTUL BANCAR RO47 BTRL 0340 1205 I420 1303 deschis la Banca Transilvania, suceava.
  • Cei care doresc să facă donaţii în valută sunt rugaţi să ne contacteze telephonic la 0230-533032 sau email la [email protected]. Vă rugăm să notaţi “Japonia” pe mandate sau pe transfer bancar.

100% din donaţia dumneavoastră se va folosi pentru Proiectul Cutremur şi tsunami în Japonia. Dumnezeu să vă binecuvânteze şi El vă va răsplăti pentru dărnicia voastră.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button