Devotionale

O decizie adâncă cât marea

o decizie adanca cat mareaJohnny este un om foarte descurcăreț. Are o statură impunătoare, se îmbracă precum  milionarii și niciodată nu pleacă de acasă nebronzat. Doar la un telefon de al lui, directorii sar în sus. Banii curg, afacerile clocotesc, chiar zboară. Se poate spune că Johnny are lumea la degetul lui mic.

Johnny conducea vasul său cu două motoare dincolo de geamanduri în direcția locului lui favorit de pescuit dinspre coastă. ”Veți prinde pește până veți pica de oboseală!” le spuse Johnny prietenului său și fiului acestuia. Avea dreptate. Câteva ore mai târziu ei abia mai puteau ridica o cană cu apă minerală. Își consumase și ultima picătură de putere, trăgând în barcă pești mari care se zbăteau. În timpul lungii călătorii de întoarcere, spre apusul soarelui, ei s-au așezat la cârmă și au început să discute.

”Johnny, crezi că ai destui bani? îl întrebase prietenul său.

”Ei bine, cred că da”, a spus el. ”Nu m-am gândit niciodată la asta. Dar cum ai putea să știi dacă ai destui bani?”

”Ei bine, ai putea să trăiești cu banii sau investițiile pe care le-ai făcut acum tot restul vieții tale – fără să mai muncești o zi?”

Era clar că nu se gândise niciodată la această întrebare. După cîteva momente a spus:”Ei, acum dacă așa ai pus problema, răspunsul este da. Am destui bani acum.”

”Ei bine, dacă lucrul acesta este adevărat, de ce nu tragi o linie în contul tău din bancă, și de acum înainte fiecare dolar pe care îl câștigi în plus să-l dai pentru lucrarea Domnului?”

Johnny arată de parcă ar fi primit o lovitură puternică în față, S-a tras înapoi sprijinindu-se de balustradă, s-a lovit peste frunte și a spus: ”Dar, dacă îi dau pe toți, eu din ce o să trăiesc?”

Conversația l-a pus pe Johnny pe gânduri. Pentru prima dată în viața lui, se afla față-n față cu provocarea lui Iosua : alegeți astăzi cui să slujiți.

Anii au trecut. Acum nu-l mai recunoști pe Johnny. Este la fel de abil în afaceri, dar pe primul loc pentru el este slujirea Domnului. Dacă ar fi să-l întrebi pe Johnny care stăpîn aduce cea mai mare semnificație, satisfacție, importanță, bucurie și binecuvântare în viață, el nu ar ezita să-ți răspundă. Ar zâmbi, te-ar ruga să stai jos, și ți-ar depăna cea mai frumoasă întâmplare din viața lui când Domnul vieții i-a pescuit inima.

Pentru fiecare dintre noi, problema nerezolvată a călăuzirii este ”Marele Zid Chinezesc” ce stă în calea creșterii noastre spirituale. Putem experimenta diferite biruințe, dar biruința precumpănitoare depinde de decizia noastră de a-I sluji lui Dumnezeu. Tu cui slujești?

Bruce Wilkinson – Trăind biruințe spirituale

Show More

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button