Devotionale

Mesaj către un moștenitor

mesaj catre un mostenitorCe mult mi-aș dori să putem sta împreună pe o bancă într-un parc într-o zi frumoasă și să vorbim. Cred că am începe prin a schimba impresii despre viața de familie sau a discuta despre vreme. Am putea vorbi despre ce vrei tu de la viață, despre ce nu-ți merge bine și ce îți merge bine. Dar mai devreme sau mai târziu, te-aș privi în ochi și ți-aș transmite mesajul meu: Prietene, ești copil de rege! Ești privilegiat. Ești extraordinar!

Îmi imaginez că asta I-ar plăcea lui Dumnezeu, Tatăl tău, să-ți spună. El ar privi dincolo de luptele și de dezamăgirile tale, de bunele tale intenții, de greșelile tale obișnuite. El s-ar uita la ceea ce ești tu cu adevărat:un copil de rege a cărei împărăție și al cărui viitor este în mâinile Sale.

Dumnezeu nu dorește ca tu să te concentrezi atât de mult asupra problemelor tale spirituale încât să pierzi din vedere perspectivele – lucrurile veșnice, garantate de Dumnezeu ție ca moștenitor al Împăratului. Prietene, ești copil de neam regesc! Ești privilegiat! Ești extraoordinar!

Poate ești și tu unul din numeroșii creștini frământați, poate ești unul rănit care porți în fiecare zi în inima ta sau în memoria ta dovada că Dumnezeu nu este demn de încredere, că nu este iubitor sau puternic. Ești poate îndurerat sau dezamăgit. Ai căzut sau treci printr-un necaz foarte real care ți-a blocat inima și voința.

Satan dorește ca tu să crezi că Tatăl tău nu este pe deplin și veșnic demn de încredere ca Domn al vieții tale. Satan dorește ca tu să crezi minciuna că maturitatea spirtuală este un lucru vast și misterios și că este posibilă numai prin anumiți creștini cu aptitudini spirituale speciale.

Dacă Îl urmezi pe Dumnezeu, El te va conduce spre plinătate și dragoste. Duhul Său te va călăuzi blând, dar ferm, în diverse ocazii în care vei alege să-L pui pe Dumnezeu pe primul loc. Renunțarea la agenda ta personală de lucru este poate cel mai greu lucru pe care îl vei face vreodată. Dar prin voința și efortul tău, purtat înainte de nemărginita putere a lui Dumnezeu care lucrează în tine, legătura ta strânsă cu vechiul și compromisul mod de viață va slăbi. Îi vei da lui Dumnezeu întâi un deget, apoi altul… Și vei începe să primești viața regească, viața minunată pentru care ai fost creat.

Bruce Wilkinson- Trăind biruințe spirituale

 

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button