ExterneStiri

Noile legi antireligie din Kazahstan

Guvernul Kazahstanului a pus în vigoare două legi noi pe 24 octombrie 2011, restricționând  mai departe, libertatea de religie. Toate bisericile recunoscute trebuie să se reînregistreze la guvern, și doar bisericile care respectă noile criterii vor fi recunoscute. Pe măsură ce bisericile încep procesul riguros de reînregistrare, organizații împreună cu apărători ai drepturilor umane din întreaga lume critică aspru noile legi. Jens Eschenbaecher, purtător de cuvânt pentru Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturi ale Omului (BIDO), a declarat pentru Forum 18 News că „ Legislația pare a restricționa în mod inutil libertatea de religie sau de credință, și că pare a ținti către limitarea exercitării acestei libertăți în Kazahstan.”

Ambele legi forțează bisericile să compileze documentația și să se reînregistreze la guvern. Forum 18 News anunță că prima lege, Legea pentru Activitățile Religioase și Asociațiile Religioase, impune un sistem complex de înregistrare, interzice activități religioase neînregistrate, impune o cenzură religioasă mai adâncă și solicită aprobarea atât a guvernului central, cât și a celui local pentru a construi sau a inaugura noi locuri de închinare. Orice biserică curentă care nu se reînregistrează, se va confrunta cu închiderea sa de către tribunal. Potrivit Forum 18 News, cea de-a doua lege modifică nouă legi existente și prevederi legale. Una dintre prevederi interzice invitarea copiilor de a participa la servicii religioase. Potrivit Mission Network News, unii se tem că această prevedere ar putea anula taberele de vară, precum și alte evenimente pentru copii.

Nazgul Yergalieva, conducătorul Centrului de Cercetare Politică Legală  din Kazakhstan, a declarat pentru Forum 18 News: „ Reglementările stricte și limitarea drepturilor fundamentale, cum ar fi libertatea de religie de către guverne, s-a dovedit deja a fi o cale periculoasă, care conduce la tensiuni sociale și la resentimente.” Rugați-vă ca creștinii din Kazahstan să fie curajoși și puternici în timp ce se confruntă cu presiuni tot mai mari din partea guvernului.

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button