Devotionale

Bătălia stimulilor asupra creierului

canstockphoto10479857-stressed-man-21

Uitându-ne la ceas, zi de zi observăm şi spunem mereu „ce repede trece timpul”. Suntem din ce în ce mai stresaţi, nu ştim ce să pregătim mâine la prânz, cine va lua copiii de la şcoală, cu ce ne vom îmbrăca, dacă plouă sau dacă va fi iarăşi foarte cald, ce să mai vorbim despre cititul Bibliei, nu este timp de aşa ceva. De abia avem timp de noi şi de familie. Oare ce se întâmplă?

Un pastor era în drum spre casă. De abia se urcase în avion, iar după ce avionul decolase, după un timp s-a anunţat că totul este în regulă şi că li se urează o călătorie plăcută. Pastorul îşi scoase Biblia, şi tableta, pentru a începe un nou studiu biblic. Lângă el era un alt domn cu tableta pregătindu-se să vizioneze un nou film, la început fiind indecis, deoarece avea o lista întreagă de filme într-un fişier. Pastorul, începuse să citească luându-şi notiţe. Ochii lui fugeau către ecranul domnului care viziona un film. Apoi îşi întoarse din nou privirea la ceea ce avea el de făcut. După câteva secunde, din nou…aceiaşi poveste. Parcă ochii lui tindeau să guste din acele imagini care se mişcau repede şi erau colorate…era ceva…acţiune. Studiul biblic, oare… e mai atrăgător decât un film oarecare?

Trăim într-o lume a imaginilor şi a poftei pentru văz. De aceea Isus spunea că „ei au urechi dar nu aud”. Cea mai puternică manifestare a răului este în interior, şi în mine şi în tine. Iar ceea ce este în interior iese la suprafaţă. Sigur ştim cu toţii că inima este deznădăjduit de rea, dar parcă nu ne pasă. Atunci când ne rugăm chiar rugăciunea „Tatăl nostru”, parcă habar nu avem ce rostim, nu cunoaştem adâncimea acestei rugaciuni; cea mai mare rugăciune a tuturor timpurilor.

Problema fundamentală este deci a inimii. O conducem noi sau ne conduce ea? Trebuie să ştim că dacă nu există o putere aici în lumea noastră care să ne schimbe, atunci nu avem nici o vină. DAR, dacă există… atunci este responsabilitatea noastră personală dacă am fost sau nu schimbaţi. Şi, DA există, şi acea putere a fost dovedită la cruce. Acum ştim că suntem vinovaţi, dar ştim că putem fi schimbaţi. Nu de noi, ci de Dumnezeu.

*articol inspirat dintr-un studiu biblic

Show More

Related Articles

2 Comments

    1. Dorothy, pai un pas ar fi sfintirea, punerea timpului deoparte pentru Dumnezeu, si tot mai putin timp cu televizorul si calculatorul si orice stim ca ne atrage si nu ne face bine. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button