Devotionale

Barca peticită

Barca peticităUn constructor de bărci, era un meseriaș foarte bun. Când descoperea la o barcă veche un loc slab, nu doar îl chituia, ci îl curăța cu grijă și înlocuia bucata de lemn putredă cu una nouă. Odinioară credea că Îl poate mulțumi pe Dumnezeu prin fapte bune. În ochii semenilor săi, totul era „în ordine”.

Într-o zi se întâlnise cu un prieten de-al lui (care îl cunoștea pe Dumnezeu), când tocmai stătea în fața unei bărci proaspăt vopsită. „O barcă nouă?” îl întrebase prietenul său. „Nu, numai reparată”, răspunse el. „Dar arată ca nouă; vopseaua este nouă și nu văd nici un petic.” – „Da”, a spus el, „doar eu cunosc locurile, pentru că eu am făcut lucrarea. Pentru tine pare, probabil, totul foarte bine, și totuși nu poți numi o barcă reparată ca fiind o barcă nouă.” – ”Corect”, îi răspunse pritenul, „și tot așa de puțin poți numi un om păcătos un om nou, oricât de bună pare aparența formată din fapte bune. Trebuie să te naști din nou. Nici un om nu-și poate schimba sau îmbunătăți caracterul, natura sa. Doar Dumnezeu poate crea ceva nou.”

În acea zi s-au deschis ochii constructorului de bărci. De atunci n-a mai încercat să ajungă la pacea lui Dumnezeu prin fapte bune, ci a recunoscut în fața lui Dumnezeu că este păcătos. Apoi a aflat că „în Cristos” nu există nici o lucrare cu petice, ci totul este nou!

*Sămânţa bună, 2006

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button