Devotionale

Praznic cu lacrimi

pageCu mulţi ani în urmă, într-o cameră se făcuseră mari pregătiri pentru botezul unui prunc. Băutura şi petrecerea erau în prim-plan. După slujba de la biserică, invitaţii au început să vină la petrecere. În febra pregătirilor, mama îşi aşezase pruncul pe pat. Un oaspete, cam băut, nu băgă de seamă şi îşi puse haina tocmai peste prunc. Un alt invitat îşi puse haina peste a celui dintâi, apoi a urmat al treilea, al patrulea care făcură la fel. În timpul acesta, petrecerea era în desfăşurare. „Să trăiască mama, să trăiască tata, să trăiască pruncul, să trăiască naşii” şi rachiul curgea. „Ia să-mi văd odorul”, se gândi mama la un moment dat. Dar… unde era copilul? Îl găsi asfixiat sub haine.

Nu se întâmplă în mod asemănător cu multe praznice? Sărbătorile se ţin numai ca motiv de chefuri şi băutură. Apoi urmează neînţelegeri şi chiar şi lacrimi ca în această poveste.

Dumnezeu urăşte adunările de sărbătoare unite cu nelegiuirea. De aceea dă tuturor porunca: „Spălaţi-vă deci şi curăţiţi-vă! Luaţi dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-aţi făcut! Încetaţi să mai faceţi răul!” (Isaia 1:16)

*Sămânţa bună, 2006

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button