Editoriale

Bârfe şi cuvinte înţelepte

barfaRăsfoind, citind şi tot aşa mai departe, am dat peste un scurt pasaj cu o întâmplare din care foarte mulţi avem câte ceva de învăţat. «Se spune că în Grecia Antică, un întelept al timpurilor care se bucura de respect din partea tuturor, se întâlneşte cu o cunoştinţă care-i spune: “Prietene, vrei să ştii ce am auzit?” “Aşteaptă o clipă” – răspunse înţeleptul. “Înainte să-mi spui, aş dori să-mi răspunzi la trei întrebări. Prima este despre adevăr. Te-ai convins cu siguranţă că ceea ce ai auzit este adevărul?” “Nu” – răspunse omul. “Am auzit doar”. “În regulă, deci nu eşti chiar sigur de ce ai auzit, deci nu ştii dacă este adevărat sau nu. Bine, a doua întrebare este despre bunătate. Este un lucru bun ceea ce vrei să spui?” “Nu, ba din contră.” Înţeleptul a continuat: “Deci vrei să-mi spui ceva rău dar nu eşti sigur că este adevărat sau nu – nicio problemă. A treia întrebare este despre utilitate. Îmi este util ceea ce vrei să-mi spui?” “Nu o să-ţi fie util.” “Atunci”, trase concluzia înţeleptul, “vrei să-mi spui ceva care nu-i adevărat, nu-i bun şi nu-mi este de nicio folosinţă! De ce să-mi spui?

Genul acesta de conversaţii îl întâlnim de multe ori în viaţă. Prima dată vine sub formă de curiozitate şi parcă ne întreabă aşa suspicios: “Auzi, ştii ce am auzit de la x sau y?” Imediat, firea noastră curioasă accept conversaţia şi nu de puţine ori ne trezim în bârfă sau în a scoate păreri pe care mergem mai departe cu ele şi le mai adaugăm noi câte ceva, până când adevărul (care poate era), a ajuns acuma să fie doar o mare minciună din cauză unora care au început să născocească tot felul de lucruri pe care ei şi le-au imaginat.

Când satana vine să te ispitească, ţine minte drag cititor, nu va apela la tactici care pe tine nu te atrag şi nu îţi fac plăcere. Satana vine exact cu ceea ce firea noastră pământească doreşte şi ceea ce ne-ar place să facem. Dacă bârfa pentru unii este o plăcere, satana exact cu aceea momeală va veni la tine să te ademenească. Geneza 3:6 ne relatează “Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea.” Când Eva a fost ademenită, satan a venit cu momeala plăcerii şi a dorinţei ei.

Nu priviţi spre orice lucru ca fiindu-vă de folos, ci, cercetaţi bine lucrurile înainte de a vă avânta în lupte care vouă nu vă aparţin sau care nu vă zidesc sufleteşte!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button