Meditatii

Cu ce ne hrӑnim ?

“Ṣi ȋnvӑţaţi-i sӑ pӑzeascӑ tot ce v-am poruncit…” Matei 28:20

A trӑi zilnic cu hamburger, chips, pop-corn ṣi dulciuri este visul unor tineri. Dar dacӑ gândim puţin, ne vom da seama care vor fi urmӑrile unor astfel de hrӑniri. Ȋn apropierea unui restaurant montan ȋn Rocky Mountains ȋn Canada, trӑia o turmӑ de oi de munte care au “probat” aceastӑ hranӑ. Oile s-au obiṣnuit treptat cu turiṣtii veniţi acolo ṣi au ȋnceput sӑ “cerṣeascӑ” de la oameni delicatese. Ca urmare n-au mai pӑscut iarbӑ, ci mâncau zilnic alune, dulciuri ṣi alte bunӑtӑţi. Fӑrӑ hrana lor naturalӑ, oilor le-au lipsit substanţele hrӑnitoare necesare vieţii, au slӑbit tot mai mult ṣi au murit de foame.
Cu ce ne hrӑnim interiorul, duhul ṣi lumea gândurilor noastre? Cu seriale superficiale de televiziune, cu jocuri de computer care dureazӑ ore ȋn ṣir sau cu muzicӑ asurzitoare? “Oare sunt acestea chiar atât de dӑunӑtoare?”, te ȋntrebi. Sunt doar “gustoase”! Problema este cӑ aceste lucruri nu conţin substanţe hrӑnitoare ṣi dacӑ te umpli cu ele, nu vei mai simţi poftӑ pentru adevӑrata “hranӑ”. Citirea Bibliei ţi se pare plictisitoare, pentru rugӑciune nu mai gӑseṣti liniṣte. Nu lӑsa ca lucrurile sӑ ajungӑ atât de departe ca ȋn cazul oilor! Cine se hrӑneṣte sӑnӑtos se simte mai bine ṣi are mai multӑ energie pentru a duce o viaţӑ ȋmplinitӑ. Ȋnvaţӑ sӑ stӑpâneṣti tu lucrurile, nu ele pe tine.

Sӑmânţa Bunӑ

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button