ExterneStiri

Nepal: Evanghelizare prin intermediul ziarului

În Nepal, creştinii sunt aproximativ 4% din totalul populaţiei, raportează MNN. Revoltele recente din ţară au fost perturbative pentru slujiri, în special în lumina codurilor penale schimbate, şi au eşuat în eforturile de a se elabora o nouă Constituţie.

Cu toate acestea, AMG International a găsit o cale de a prezenta speranţa adevărului oamenilor, în ciuda a ceea ce un haos ar putea fi un dezastru în Nepal: evanghelizare prin ziar. Această evanghelizare este deosebit de eficace în ţările predominant musulmane, hinduse, budiste. Un ziar intră în multe case unde creştinilor nu li s-ar permite niciodată.

Prin plasarea mesajelor Evangheliei ca anunţuri plătite în ziarele locale din întreaga lume, organizaţia poate da vestea cea bună a Evangheliei la sute de mii de oameni care nu pot avea nicio ocazie de a învăţa despre Hristos.

În alte state, în care astfel de anunţuri nu ar fi autorizate, AMG plasează adesea un mesaj general, cum ar fi:” Ai dori să să cunoşti pacea reală?”sau „Eşti singur? Permite-ne să îţi spunem despre un prieten care nu te părăseşte niciodată.”

Pentru toţi acei care răspund anunţului, echipa AMG le trimite o Biblie şi cursuri biblice prin corespondenţă. De asemenea, încurajează respondenţii să înceapă să frecventeze biserica şi să continue să studieze Biblia.

Anunţul AMG a apărut într-o revistă cu un tiraj de 45.000 de exemplare. Au fost 775 de răspunsuri într-o perioadă de şapte luni, şi prin corespondenţă 233 de persoane au credinţa în Isus Cristos. Mai mult de jumătate din aceste persoane sunt implicate în continuare în studiu biblic.

Oamenii sunt la fel oriunde. Ei suferă ocazional de singurătate, furie, frică şi durere. În ţările în care dragostea lui Cristos nu este ştiută, aceşti oameni care suferă au nevoie de un prieten care să-i conducă spre Isus, să le dea speranţa vieţii veşnice. Acesta este obiectivul evanghelizării prin ziar şi al organizaţiei.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button