ExternePersecutii

Vânătoarea creştinilor – un “sport” preferat al secularismului

Boko-Haram-ViolenceVanatoarea crestinilor este sportul preferat al islamistilor. Asta e evident, o stie toata lumea si presa ne informeaza despre asta mai zilnic. Organizatia internationala Open Doors si-a emis Raportul anual pe 2014 privind persecutia crestinilor. Conform Raportului, in 2014 au fost ucisi 4.344 de crestini in toata lumea din cauza credintei lor, dublu fata de 2013 cind au fost ucisi 2.123, si triplu in raport cu 2012 cind 1.201 crestini au fost ucizi din cauza credintei. [Detalii aici: http://www.christianitytoday.com/gleanings/2015/january/not-forgotten-top-50-countries-world-watch-list-open-doors.html] Campionul mondial la uciderea crestinilor este organizatia terorista islamica Boko Haram, atrocitatile comise de aderentii lui fiind obiectul unui Raport emis saptamina trecuta de Amnesty International. [Detalii aici: http://www.theatlantic.com/international/archive/2015/01/boko-haram-kills-too-many-to-count-in-nigeria/384395/]

Ironic insa este ca, de catva timp incoace, vanatoarea crestinilor a devenit si sportul preferat al secularismului. Cum observa recent Joy Pullmann in publicatia online The Federalist, vanatoarea crestinilor a devenit sportul preferat al legiuitorilor si judecatorilor occidentali. Titlul articolului ei denota o perspectiva ingrijoratoare asupra relatiei dintre secularism si institutiile lui, pe de o parte, si crestinism si aderentii lui, pe de alta parte: „For the West, Christian Hunting Is the Sport of Lawmakers and Judges” („In Occident vanatoarea crestinilor este sportul legiuitorilor si judecatorilor”) [Articolul poate fi citit aici: http://thefederalist.com/2014/12/29/for-the-west-christian-hunting-is-the-sport-of-lawmakers-and-judges/] Evident, insa, vanatoarea crestinilor nu este un fenomen tocmai nou, ei fiind persecutati de cei mai tari ca ei de-a lungul istoriei. La origini, au fost persecutati de Iudei, cel mai bine cunoscut dintre ei fiind Saul din Tars, cel care, inainte de a deveni Apostolul Pavel, era bine cunoscut pentru teroarea si zelul cu care prigonea crestinii. Campaniile lui anticrestine sunt bine documentate pe paginile Scripturii. Crestinii au fost apoi vanati de autoritatile Romei, o realitate istorica si ea bine documentata in scrierile lui Tacit si ale altor scriitori antici. Iar in zilele noastre si sub ochii nostri crestinii sunt vanati de un grup mare si divers de inamici ai crestinismului, de la islamicii fanatici pina la secularistii fundamentalisti. E ironic ca aceste doua grupuri, care cel putin teoretic sunt la cutite, practica acelasi sport – vanarea crestinilor. Astazi ne concentram asupra campaniilor de vanatoare ale celor din urma, un subiect extrem de vast care usor ar putea fi subiectul multor volume.

Saptamina trecuta

Doua evenimente s-au petrecut saptamina trecuta care ne amintesc ca vanatoarea crestinilor continua si ramine in voga. Cel mai bine cunoscut e cel din Franta laica care a ridicat blasfemia impotriva religie la rang de drept al omului, cu toate ca evenimentul in sine nu implica crestinismul ci islamul. Iar cel de al doilea s-a petrecut de cealalta parte a Atlanticului, in Atlanta, Georgia, unde Comisarul Pompierilor din oras, un om de culoare cu numele de Kelvin Cochran, a fost destituit din functie de catre primarul orasului pentru unicul motiv ca a numit homosexualitatea o „perversiune” in conformitate cu invataturile Sfintei Scripturi. In afara vietii publice si in timpul lui liber, Cochran a fost vreme de multi ani unul din liderii bisericii Elizabeth Baptist Church din Atlanta si liderul unui grup de barbati care cautau sa fie modele de viata si conduita morala pentru tinerii barbati de culoare din oras. In 2013 a publicat o carte directionata in special catre barbati, unde, in doua paragrafe, a discutat „pacatele sexuale” pe care Biblia le condamna, printre ele homosexualitatea, pe care Cochran a numit-o, in conformitate cu invataturile Bibliei, o „perversiune.” In 2014 un pompier a depistat pasajul in cartea lui Cochran si a informat homosexualii din oras care au inregistrat o plangere la primarie cerind destituirea lui Cochran. Saptamina trecuta au scontat un succes de proportii uriase: Cochran a fost destituit.[Detalii aici:  http://dailysignal.com/2015/01/08/atlanta-fire-chief-fired-expressing-christian-beliefs/]

Din nefericire, incidentul acesta nu e unic ci unul din multele incidente care se petrec cu o regularitate care ingrijoreaza, de ambele coaste ale Atlanticului. Incepem cu Europa.

Consiliul Europei si Parlamentul European sunt principalele institutii prin care secularismul isi promoveaza ideologia si agenda anticrestina. Pe banii nostri. Cu ani in urma Consiliul Europei a dezbatut, din fericire fara succes, rezolutii care sa interzica predarea creationismului in scoli iar apoi educatia acasa (homeschooling). Cu toate ca rezolutiile au fost respinse, Suedia a devenit prima tara din lume care sa interzica predarea creationismului in scolile ei, si, impreuna cu Germania, e campioana Europei la vanarea crestinilor si parintilor care doresc sa isi educe copii acasa (homeschooling).

Cu sediul la Viena, Agentia Europeana pentru Drepturi Fundamentale, reactivata in 2008, este un brat agresiv al secularismului european care, ori de cite ori are oportunitatea, critica si ataca religia si Biserica in rapoartele si demersurile ei. Intr-un raport din 2008 privind drepturile homosexualilor a atacat chiar si Biserica Ortodoxa Romana. Religia si Biserica sunt identificate in rapoartele ei ca institutii care promoveaza discriminarea impotriva homosexualilor si neaga „dreptul” homosexualilor sa se „casatoreasca.” Parlamentul European si el a lansat un numar de rapoarte, rezolutii si directive preliminare, pentru adoptarea la nivel unional de legislatii radicale care constrang bisericile sa nu „discrimineze” impotriva homosexualilor.

Dincolo de Atlantic

Dincolo de Atlantic vanatoarea crestinilor e in toi de mai multi ani. In Canada, Trinity University, cea mai reputabila universitatea a crestinilor evanghelici canadieni, e mereu sub asediu din pricina opozitiei ei fata de homosexualitate. Unii din absolventii ei nu sunt angajati fiind suspectati de „bigotism”. Iar Facultatea de Drept a Universitatii a fost atacata de activistii homosexuali pentru a i se suspenda acreditarea. Un vot preliminar al bordului de acreditare a suspendat acreditarea Facultatii, dar votul final, din fericire, a respins motiunea. [Detalii aici: http://www.cbc.ca/news/canada/new-brunswick/law-society-council-upholds-trinity-western-accreditation-1.2895025] In plus, statiile de televiziune crestine sunt fie amendate fie amenintate cu suspendarea licentelor de functionare daca se exprima negativ la adresa homosexualitatii. Iar firmele de afaceri crestine care refuza, din motive de convingeri religioase, sa produca materiale de propaganda homosexuala (de exemplu: pamfele, tricouri, desene, grafice, postere) pentru marsurile homosexuale ori „casatoriile” homosexuale, pierd procesele intentate lor la tribunal. Judecatorii le gasesc vinovate de „incitare la ura”. Mentionam si situatia tragica a parintilor care doresc sa-si educe copiii acasa. Legislatii agresive in provinciile canadiene constrang parintii care isi educa copiii acasa sa nu prezinte imoralitatea sexuala dintr-o perspectiva negativa.

Situatia in America e si mai tragica. Acolo, tribunalele de prima instanta, de recurs si apoi Tribunalul Suprem, au devenit arma favorita a secularistilor pentru vanarea crestinilor. Judecatorul homosexual Walker din San Francisco a declarat casatoriile homosexuale legale in California in 2011. Probabil la asta ar fi trebuit ca si crestinii sa se astepte avind in vedere ca in timp ce prezida asupra cazului, judecatorul Walker traia cu un barbat pe care intentiona sa-l ia de „sot.” Ce a socat si mai mult insa, a fost ca homosexualul Walker si-a folosit functia publica sa atace crestinismul, crestinii si religia in general, numindu-i cauza principala a „nefericirii” homosexualilor si a discriminarii impotriva lor. Opinia lui, lunga de peste  100 de pagini, contine paragrafe cu un ton anticrestin care ar trebui sa ingrijoreze pe oricine.

Tot in ani recenti, Tribunalul Suprem american a decis ca grupurile crestine care activeaza in campusurile universitare trebuie sa accepte homosexuali ca membri, chiar in functii de conducere, si chiar daca ei traiesc in relatii sexuale cu persoane de acelasi sex, si chiar daca cluburile crestine interzic tuturor membrilor lor relatii sexuale inainte de casatoriei ori in afara casatoriei.

In 2013 Tribunalul Suprem din New Mexico nu s-a lasat nici el mai prejos. A pus drepturile homosexualilor deasupra drepturilor religioase. O familie de crestini a fost data in instanta pentru ca a refuzat sa fotografieze „casatoria” unui cuplul lesbian. Crestinii au pierdut, iar Tribunalul Suprem le-a si dat o lectie de morala si de educatie civica. Crestinii, a zis Tribunalul, trebuie sa accepte si sa se conformeze tuturor legilor emise de autoritati chiar daca le submineaza libertatea religioasa ori de constiinta. Uzurparea drepturilor lor, a mentionat Tribunalul, este „pretul” pe care crestinii trebuie sa se obisnuiasca sa-l plateasca pentru a trai intr-o societate seculara si democrata. Este indrazneata aceasta afirmatie, dar una care a reverberat in toata America si a contribuit la institutionalizarea anticrestinismului in spatiul public al Americii.

Educatia crestina si universitatile crestine

Sute de pagini ar putea fi scrise privind avalansa secularismului impotriva universitatilor si scolilor crestine din America. Administratia Omaba a adoptat legea asigurarilor medicale care constrange toate universitatile sa acorde asigurari pentru prestarea serviciilor de avort femeilor pe care le angajaza. Din fericire aceste cazuri au fost castigate de universitatile crestine, dar legislatii la nivel de stat sunt modificate pentru a se ajunge la acelasi rezultat dar prin usa din dos. Un astfel de exemplu este o lege deja adoptata de Districtul Columbia luna trecuta. Un al proiect de lege initiat tot de Districtul Columbia este fortarea scolilor si a universitatilor private crestine din Washington DC sa permita formarea de cluburi homosexuale, desfasurarea in campusurile lor de evenimente homosexuale, inclusiv propaganda homosexuala. Acelasi proiect de lege interzice scolilor si universitatilor crestine sa inscrie in contractele profesorilor, ca si o conditie de angajare, o obligatie pentru profesori de a fi exemple de traire morala si crestina pentru elevi ori studenti, ori sa promoveze valorile „crestine” in cursurilor lor. Ori tocmai asta e menirea principala a scolilor crestine. In Washington DC se afla una din cele mai prestigioase universitati din America, Catholic University of America, o universitate catolica.

Gordon College este o mica universitate evanghelica in Massachusetts. Politica colegiului interzice relatiile sexuale inainte de casatorie cit si cele din afara casatoriei crestine. Dar, odata ce Massachusetts a legiferat casatoriile homosexuale, politica publica a statului a intrat in conflict cu pozitiile biblice ale Colegiului. Anul trecut, orasul in care Colegiul functioneaza a reziliat un contract cu Colegiul tocmai pentru ca se opune homosexualitatii si casatoriilor homosexuale, iar statul Masachusetts a demarat o actiune de dezacreditare a Colegiului din acelasi motiv.

Dreptul la blasfemie

Ne reintoarcem la evenimentele saptaminii trecute. Ultima editie a lui Charlie Hebdo, publicata ieri,  a publicat imaginea lui Mohamed pe prima pagina. Aparent nimic rau cu asta. Dar, afirma unul din editorii lui Hebdo, intr-o declaratie facuta la France Info Radio, mesajul editiei trebuie bine inteles. E desemnat sa transmita clar mesajul ca publicatia si editorii ei au „dreptul la blasfemie”. [Detalii aici: http://www.bbc.com/news/world-europe-30786211 9] In acelasi timp, dincolo de Atlantic, publicatia Newsweek a demarat anul 2015 cu un articol blasfemitor la adresa crestinilor, a Bibliei si a invataturilor crestine privind moravurile sexuale. [Detalii aici: http://www.newsweek.com/2015/01/02/thats-not-what-bible-says-294018.html] Cu exceptia Irlandei, majoritatea tarilor europene au abrogat legile care interzic blasfemia. Tribunalele protejaza blasfemia. In cercurile academice si intelectuale cei care profaneaza si promoveaza blasfemia impotriva lui Dumnezeu si a crestinilor au devenit eroi, sunt elevati pe piedestale de onoare, si pretind libertatea de exprimare. Dar pentru crestini libertatea de exprimare dispare. Tribunalele si judecatorii isi inchid ochii, legiuitorii sunt preocupati cu alte lucruri, iar crestinii continua sa fie tinta favorita a secularistilor. Asa a fost acum 2000 de ani si asa se pare ca va fi si cind vom sarbatori 2000 de ani de crestinism in doar citiva ani. Primul martir al crestinismului, Stefan, a fost invinuit de blasfemie si ucis pe acest motiv. Dupa 2000 de ani crestinii care inca indraznesc sa se opuna secularismului sunt in aceasi situatie. Sunt numiti blasfemitori, amendati, incarcerati, si chiar ucisi.

Sursa: www.alianta-familiilor.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button