Editoriale

Când se calcă dreptatea omenească, nu vede Domnul?

descult„…când se calcă dreptatea omenească în faţa Celui Preînalt, când este neîndreptăţit un om în pricina lui, nu vede Domnul?” Plangerile lui Ieremia 3:35, 36.

Uneori, văzând lucrurile ce se petrec în jurul meu, nu pot să nu mă întreb precum a făcut omul lui Dumnezeu în vechime: când se calcă dreptatea omenească, nu vede Domnul?

Zilele trecute mi-a povestit sora mea ceva despre o femeie din biserica în care am crescut. Mamă a 9 copii, vara trecută, la numai 36 de ani, a rămas văduvă. Când încă trăia soţul ei, au început să-şi construiască casă. Nu mai aveau mult până să o facă locuibilă când tragedia s-a întâmplat. De atunci a mai lucrat doar câte puţin, dar încă nu s-au mutat. Însă, ceea ce e de neînţeles pentru toţi este că de când soţul acestei surori a murit, casa a fost spartă de 4 ori. Şi nu că a fost ceva ce au luat hoţii, ci doar în bătaie de joc. O dată au spart un geam, altă dată au tăiat ceva cabluri şi tot aşa.

Când am auzit aceste lucruri, parcă mi s-a muiat inima. Prin mintea mea au trecut imagini de la înmormântarea acestui om, şi amintintu-mi durerea din ochii soţiei lui, nu am putut să nu mă întreb: Doamne, când se calcă dreptatea omenească, oare nu vezi?

Însă, orice ar fi, ştiu că Domnul vede totul. Şi mai ştiu că nu acest caz ce l-am prezentat mai sus este singurul, ci sunt zeci de cazuri de neînţeles. Numai când ne gândim la unele situaţii ne trec fiorii. Însă Dumnezeu e în control.

Dragul meu cititor, poate treci şi tu printr-o situaţie. Poate e mai dureroasă, sau poate mai puţin dureroasă, însă lucrul cel mai important este că Dumnezeu e în control. El nu îngăduie mai mult decât putem noi duce. Mulţumeşte-I Lui Dumnezeu că te-a găsit vrednic să treci prin încercare, şi nu-ţi pierde credinţa. Nu e simplu să o faci, însă dacă te încrezi în Dumnezeu, El te va umple de putere. Poate dreptatea îţi este călcată în picioare şi la fiecare pas vezi cum imoralitatea şi corupţia sunt la culme, însă nu uita că tu ai un Apărător acolo sus. Cei ce te neîndreptăţesc cu El au de-a face!

Însă dacă toate lucrurile îţi merg bine şi nu ai de ce să te plângi, roagă-te pentru cei ce trec prin astfel de situaţii. Dumnezeu va privi cu plăcere spre tine, iar când vei avea şi tu necazuri, El se va îngriji de tine, şi îţi va trimite şi persoane care să mijlocească pentru tine.

Binele şi bucuria nu sunt durabile, pentru că, aşa cum îmi spunea odată o prietenă, cel preţuit înaintea Lui Dumnezeu este necurmat curăţit. Şi sigur că vor veni şi vremuri sumbre, însă dacă îţi faci din Dumnezeu turnul tău de scăpare tu nu te vei clătina niciodată!

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button