Articole

O poveste despre bogăţie şi sărăcie

49-rich-and-poorUn tată bogat, dorind ca fiul său să ştie ce înseamnă să fii sărac, l-a dus să petreacă câteva zile la o familie de ţărani. Fiul a stat trei zile şi trei nopti la ţară. Revenind la oraş, în automobil, tatăl l-a întrebat:

-Ei, ce zici de experienţa avută?

-Bine, îi răspunse fiul puţin rezervat.
-Ai învăţat ceva? insistă tatăl.

-Tată, a fost o experienţă foarte bună. Am învăţat că noi avem un câine, iar ei au patru câini, noi avem o piscina, iar ei au lacul întreg, noi avem un acoperiş luminos, iar ei au cerul cu stelele şi luna, noi avem o verandă şi o gradină frumoasă, iar ei au pădurea întreagă. Noi folosim microundele, iar ceea ce mănâncă ei are gustul focului lent. Pentru a ne proteja, trăim înconjuraţi de ziduri cu alarma. Ei trăiesc cu uşile ca şi deschise, protejaţi de prietenia vecinilor. Trăim conectaţi la telefonul mobil, calculator, televizor. Ei sunt conectaţi la viaţă, cer, soare, apă, verdele câmpului, animale, la umbra, la familia lor.

Tatăl a rămas impresionat de profunzimea fiului său. La sfârşit, fiul a concluzionat:

-Mulţumesc pentru că m-ai învăţat cât de săraci suntem. În fiecare zi suntem mai săraci în observarea naturii, care este opera grandioasă a lui Dumnezeu. Ne preocupăm pentru a avea, a avea şi iar a avea. De fiecare dată mai mult. În loc ca singura preocupare să fie “a fi”.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button