ArticoleMeditatii

Aspecte esențiale din viața credinciosului

de Iosif Mihăescu

  Dacă ar fi să rezum viața de credință pe acest pământ, a unui credincios, aceasta constă în a sta într-o poziție potrivită față de Dumnezeu, prin următoarele lucruri:

  1. În mărturisire și mărturie. 

 Credinciosul are un mesaj de transmis: mesajul Evangheliei lui Dumnezeu. Este mesajul care l-a făcut să devină credincios, care l-a transformat dintr-un păcătos pierdut într-un păcătos iertat prin credința în Jertfa lui Hristos. Este mesajul care lucrează sfințire în viața credinciosului, prin conștientizarea stării și nevoii sale de mărturisire a păcatului lui spre împlinirea voii lui Dumnezeu. Mesajul transmis de credincios prin mărturisire îl face și o mărturie, prin necesitatea de a corespunde mărturisirea cu mărturia în viața personală.

  1. În așteptarea răspunsului Lui la rugăciune. 

 Credinciosul trăiește în condiții vitrege față de sfințirea la care este chemat. Sunt boli, lipsuri, dezamăgiri, dureri, bucurii trecătoare, încurajări de moment, succesuri și falimente, dar mai ales natura păcătoasă. Aceasta încă face parte  din viața credinciosului atât în el, cât și în lumea în care trăiește. În ciuda acestor condiții vitrege este chemat la o stare  de vorbă cu Dumnezeu, bazată pe încredere și asteptarea răspunsului Său la rugăciune.

  1. În așteptarea revenirii Domnului Isus. 

Credinciosul trăiește cu făgăduința în: revenirea Domnului Isus Hristos și veșnicia în prezența Tatălui ceresc. ”Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.” (Coloseni 3:2)

 Consider că a trăi în această făgăduință, implică o trăire într-un mod chibzuit, echilibrat, datorată unui discernământ biblic. Aceasta îl va călăuzi pe credincios spre ce anume să își investească timpul, energia și resursele în anii pe care-i va avea de trăit ca un “călător pribeag ” pe  pământul acesta. Însă subliniez două dintre lucrurile care merită investiție și pot avea ecou veșnic: Împărăția lui Dumnezeu și familia. “Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33)

  1. Prin ajutorul Duhului Sfânt.  

Pentru a-și putea îndeplini chemarea la care a fost ales de Dumnezeu, aceea  de a trăi în sfințenie (Efeseni 1:3-7), credinciosul are nevoie de ajutorul Duhului Sfânt. Duhul este Cel care îl cercetează, îl învață cum să se roage, îl întărește, îl mângâie în necazuri, îl luminează din Scripturi, îi poate întări pașii și  îi poate da călăuzire spre o direcție în viață, potrivit voii lui Dumnezeu. “Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu! Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă!” (Psalmii 143:10)

“Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde!” (Romani 15:13) “Și-L rog ca, potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru.” (Efeseni 3:16)

Iosif Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button