Cazuri UmanitareStiri

Casă distrusă de flăcări şi reconstruită în proporţie de 90% (video)

pompieriLa inceputul lunii Mai 2012 un incendiu devastator a mistuit complet casa familiei Danila. Casa era recent construita din lemn. Dupa mai multi ani de munca, fratii nostri Nelu si Nadia au reusit sa stranga banii necesari constructiei unei locuinte. Din pacate nu au avut atat de multe resurse financiare de aceea au ales o cale mai ieftina, o locuinta mica din lemn. Erau pe punctul de a se muta in noua lor casa, multe lucruri fiind deja mutate in noua casa, cand pe data de 2 Mai 2012, din cauza unui scurt circuit toata acsa si tot ce era in ea a fost distrusa complet de flacari. Din pacate nu s-a mai putut recupera nimic, astfel ca fratii nostri Danila Nelu si Nadia impreuna cu cei 3 copii ai lor au ramas numai cu hainele de pe ei, sub cerul liber. Familia Danila nu a mai avut puterea sa ia totul de la capat. De aici incepe o adevarata experienta a acestei familii cu Dumnezeu pe care nu o vor uita niciodata. Dumnezeu a inceput sa miste inimile oamenilor din sat si de la sute de km distanta. O persoana cu initiativa din Varfurile a inceput strangerea de fonduri de la satenii din comuna varfurile, in final s-a strans suma de 10 000 de lei.

Atunci a fost pentru prima data cand familia Danila a inteles cat de mult inseamna ei pentru satenii din comuna, pentru vecinii lor, etc. Primaria din Varfurile a ajutat aceasta familie cu 10 000 ron. Frati crestini si nu numai din satele din jur au venit la aceasta familie cu alimente, imbracaminte, etc. Vestea s-a dus prin anuntul facut de catre asociatia noastra pana la zeci si sute de kilometrii.

De la distante foarte mari de Varfurile au fost frati crestini care au venit cu aragaz, masina de spalat, etc. Asociatia ADRA Romania a fost cea care a cumparat boltarii pentru o noua locuinta, diverse persoane au cumparat alte materiale de constructii, etc. In urma apelului facut de noi, echipe de mesteri formate din frati crestini, din Oradea au venit voluntari si au ajutat cu mana de lucru la reconstructia casei familiei Danila. Altii, care au vazut apelul pe site-ul nostru au contribuit cu fonduri pentru cumpararea materialelor de constructii. Dorim sa multumim tuturor celor care s-au implicat sa ajute familia Danila pentru a trece mai usor peste aceasta tragedie si tuturor celor care ati oferit un ajutor atat cu fonduri, mana de lucru cat si materiale de constructii. In materialul video de mai jos, fratele Nelu Danila transmite un mesaj de multumire catre toti cei care au fost alaturi de el si de familia lui in tot acest timp.

In momentul de fata noua locuinta este finalizata in proportie de 90%. Resursele financiare ale acestei familii pentru a finaliza locuinta sunt epuizate si mai au nevoie de un ultim ajutor din partea noastra. Cei care doriti sa ii ajutati va rugam sa il contactati pentru detalii pe Danila Nelu, la telefon: 0757 076 167

Echipa Speranta pentru Romania
www.slujirecrestina.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button