BisericaRugaciune

Rugӑciune pentru creștinii persecutați din India

India este ţara cu cea mai mare diversitate rasială, etnică, religioasă şi lingvistică. Dincolo de aceste probleme, India se mai confruntă şi cu multe conflicte de graniţă, suprapopulare, sărăcie şi mari dispute politice şi religioase. Toţi aceşti factori au făcut ca în august 2009, Comisia Internaţională care monitorizează libertatea religioasă din S.U.A, să includă şi India pe lista ţărilor în care nu este respectată libertatea religioasă. În trecut, creştinii erau persecutaţi doar în anumite zone ale Indiei. În prezent însă, creştinii sunt persecutaţi aproape pe tot teritoriul Indiei. Această persecuţie este cauzată de hinduşii radicali, care doresc să purifice India de toate celelalte religii, afară de hinduism.

Şapte dintre statele care formează India au adoptat deja legi care îngrădesc convertirea indienilor la o altă religie. Potrivit acestor legi, cel care converteşte pe cineva la o altă religie, prin constrângere, fraudă sau înşelăciune este pedepsit cu închisoare sau cu o amendă foarte mare.

În septembrie 2008 a avut loc cel mai sângeros atac îndreptat împotriva creştinilor, petrecut după ce India şi-a căpătat independenţa. Militanţii hinduşi au incendiat multe sate, biserici şi locuinţe ale creştinilor în localitatea Kandhamal din regiunea Orissa. În timpul acestor atacuri au fost omorâţi peste 100 de credincioşi, iar aproape 70.000 au rămas fără adăpost. După un an de la aceste incidente, mai mult de 50.000 de oameni care şi-au căutat adăpost în păduri încă nu se întorseseră la casele lor. Deşi cei ce au generat acest atac au fost arestaţi, numai 24 dintre ei au fost condamnaţi, ceilalţi 95 au fost achitaţi.

Rugați-vӑ pentru:

  • încetarea influenţei şi a ofensivei militanţilor hinduşi;
  • statele în care a fost promulgată legea care restricţionează libertăţile religioase;
  • creştinii care şi-au pierdut bisericile şi casele în timpul atacurilor din Orissa.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button