Articole

Billy Graham – O credință reală începe cu rugăciune

billy-grahamÎn urmă cu câteva săptămâni am fost invitat să mă alătur câtorva prieteni mai vechi, oameni pe care îi știam de atâția ani, la o cină din Washington. Nu m-am simțit destul de rezistent astfel încât să fac această călătorie, așa că a mers Franklin în locul meu. La cina aceea, el a fost cel care a pronunțat rugăciunea de deschidere.

După cină, un cercetător respectat la nivel național, care se ocupa cu sondaje de opinie, l-a abordat astfel: ,,Franklin, acesta ar trebui să fie un an cu o minunată recoltă, este într-adevăr momentul perfect pentru a le arăta oamenilor calea spre o adevărată credință.” Explica de asemenea cum monitorizează în mod constant ceea ce americanii gândesc. ,,Îți spun că anxietatea este extraordinar de mare acum în rândul americanilor, iar frica din viețile oamenilor face ca credința să dispară treptat. Oamenii sunt îngrijorați de toate lucrurile, mai ales în ceea ce privește viitorul.”

Tu și eu nu trebuie decât să privim în jurul nostru pentru a ști care este adevărul. Simt că o profundă povară îmi apasă pe umeri văzând atât de mulți americani ce trăiesc fără nicio urmă de speranță. Noi îi putem ajuta să o găsească.

Începe cu rugăciune – rugăciunile mele și rugăciunile tale. Ca și creștini, ne rugăm adesea pentru bolnavi, pentru fiecare în parte, pentru națiune și pentru altele, dar și rugăciuni pe care le facem în mod regulat pentru ,,pierduți”, însă atunci când ne rugăm ar trebui să amintim numele fiecărui ,,om pierdut”.

În pildele cunoscute, Isus relata despre oile pierdute (vezi Luca 15) și despre faptul că ciobanul nu a ieșit să vadă dacă poate găsi orice oaie rătăcită pe care să o aducă înapoi, ci el a plecat să caute o oaie, o oaie aparte. Roagă-te în felul acesta, pentru anumite persoane pierdute.

Ne putem ruga ca o persoană să Îl găsească pe Dumnezeu, dar Isus o spune într-un alt mod- El spune că a venit ,,pentru a-i căuta și pentru a-i salva pe cei pierduți” (Luca 19:10). Ni se spune că Isus caută, iar Duhul Sfânt este acela ce deschide inima unei persoane. Pentru aceasta ar trebui să ne rugăm. Prima convertire la Hristos, din Europa, despre care știm, a fost cea a unei femei de afaceri din Efes, distribuitoare de țesături fine, numită Lidia. Biblia i-a deschis inima pentru a răspunde mesajului din partea Domnului (Faptele Apostolilor 16:14). Nu este o altă cale pentru a obține răspunsul unei persoane nemântuite. Mi-a luat ani ca să înțeleg asta. Ne putem ruga pentru propovăduirea Cuvântului și pentru întoarcerea unui om la Hristos, dar predica va avea un efect limitat asupra lui și acesta nu va lua decizia să se întoarcă fără Duhul Sfânt.

Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Da, nimic fara rugaciune!
    Daca atentia noastra este la Dumnezeu, ne vom increde in El pentru viitor caci El tine viitorul in mana Lui.
    ana
    anatatarandras.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button