Devotionale

Cine a scris scrisoarea? (3)

reading

Psalmul 19:5-6 conţine câteva fapte ştiinţifice interesante. Vorbind despre soare, psalmistul spune că „iese din odaia lui de nuntă, se aruncă în drumul lui cu bucuria unui viteaz: răsare la un capăt al cerurilor, şi îşi isprăveşte drumul la celalt capăt; nimic nu se ascunde de căldura lui.” Criticii Bibliei au luat în derâdere această descriere mulţi ani la rând, spunând că aceste versete vorbeau despre vechea şi greşita doctrină a geocentrismului( că adică soarele se roteşte în jurul Pământului). În ultimii ani s-a descoperit că soarele se mişcă de fapt în spaţiu, nefiind fix, aşa cum se credea la un moment dat. S-a estimat că soarele parcurge aproximativ 600.000 de milioane de ani pentru a face o singură mişcare de rotaţie.

Dumnezeu i-a spus lui Avraam ca în a opta zi copiii de parte bărbătească să fie tăiaţi împrejur(Genesa 17:12). De ce în ziua a opta? În ziua aceea factorul de coagulare al sângelui, numit protrombină, atinge cel mai ridicat nivel. Ştiinţa medicală a descoperit că în a opta zi de viaţă sitemul imunitar al corpului uman atinge cel mai înalt nivel.

Abia în ultimii ani s-a descoperit că există munţi pe fundul oceanului. Faptul fusese arătat în Biblie cu mii de ani în urmă, când din adâncul oceanului Iona a strigat: „M-am pogorât până la temeliile munţilor, zăvoarele pământului mă încuiau pe vecie” (Iona 2:6). Motivul pentru care Biblia şi adevărata ştiinţă se găsesc în armonie una cu cealaltă este că ambele au acelaşi Autor.

Biblia vorbeşte despre „cărările mărilor” (Psalmul 8:8). Omul a descoperit existenţa curenţilor oceanici prin anii 1850, însă Biblia afirma deja mai dinainte cu 2800 de ani ceea ce ştiinţa oceanografiei urma să descopere. Matthew Maury (1806-1873) este considerat părintele oceanografiei. După ce a observat expresia „cărările mării” în Psalmul 8:8, Maury L-a crezut pe Dumnezeu pe cuvânt şi s-a dus să caute aceste „cărări”: „Dacă Dumnezeu spune că sunt cărări în mare, eu le voi găsi.”  Acest om a descopeir astfel curenţii continentali calzi şi reci.

Cei care-şi petrec timpul citind Biblia pot afla cum a creat Dumnezeu lumea aceasta, şi pot citi gândurile lui Dumnezeu în scrisoarea Lui pentru omenire – Sfânta Scriptură. Problema este că Biblia nu e doar o carte de istorie, aşa cum susţin unii, ci este şi o carte morală, acesta fiind motivul pentru care oamenii păcătoşi refuză să o deschidă.

Comfort, Ray, Dumnezeu nu crede în atei, (Cluj Napoca: Risoprint, 2009), 90-94

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button