ArticoleEditoriale

L-ai întâlnit tu pe Dumnezeul cel adevărat?

Sursă imagine: Pinterest

Adesea Îl căutăm pe Dumnezeu, însă nu ne dorim să Îl găsim pe El, Cel adevărat, ci pe El cel creionat în gândul nostru. Avem tot felul de prejudecăți și cunoștințe prestabilite despre El, pe care le credem reale și cu care dorim să mergem înainte. Îl căutăm pe Dumnezeu, fără să ne dezbrăcăm de noi înșine și de ideile noastre, fără să ne deschidem inima și să fim sinceri. Întreabă-te astăzi, tu cu ce fel de gând Îl cauți pe Dumnezeu?

  • Îl cauți pe Dumnezeu având prejudecăți?

Auzim multe de peste tot despre Dumnezeu, dar oare câte din lucrurile pe care le auzim sunt adevărate? Da, fiecare am crescut într-o religie anume, toți cu gândul că religia de care aparținem noi e cea mai bună. Din păcate, acest lucru este fals. Cum ar putea să fie adevărat? Dacă ar fi adevărat ceea ce credem fiecare, ar însemna că toate religiile din lume sunt cele mai bune și mai drepte. Este doar o singură problemă, ele se cam exclud una pe alta. Nu, Coranul nu este același lucru cu Biblia, Allah nu e același cu Dumnezeul creștinilor, nici cu Buda sau alții. De ce? Ca să înțelegem dacă este vorba despre același Dumnezeu sau nu, trebuie să ne uităm la teologia pe care o proclamă fiecare. Din moment ce acești dumnezei proclamă teologii diferite, creștinismul având chiar o teologie exclusivistă, Iisus mergând până acolo și zicând că nu există altă cale în afară de El, este clar că undeva, ceva e greșit. Există un Dumnezeu pe lumea aceasta, unul singur, dar nu toți cred în El, fiindcă nu toți Îl cunosc.

Întrebarea e, L-ai întâlnit tu pe Dumnezeul cel adevărat, sau încă umbli după prejudecățile din mintea și inima ta? Dacă îți dorești din toată inima, Îl poți găsi pe Dumnezeu. Nu, nu pe cel pe care ți-l imaginezi tu, nu după standardele tale sau ale lumii, ci pe El cel Adevărat. Cum? Pleacă-ți genunchii și roagă-te. Nu o face ca până acum, ci dă-ți la o parte orice convingere pe care o ai față de El. Vino cu o pagină albă, cu o inimă deschisă și cu o foame sinceră după El, după caracterul Lui, după prezența Lui, prietenia Lui. Și lasă-L pe El să îți arate cine este.

  • Îl cauți pe Dumnezeu având o motivație greșită?

Ne-am obișnuit să Îl căutăm pe Dumnezeu doar atunci când avem nevoie de El. Când ne lipsește ceva și nu reușim să realizăm de unii singuri, când avem greutăți, când am vrea un răspuns la o întrebare. Suntem centrați pe noi. E vorba mereu doar despre noi: noi și planurile noastre, noi și dorințele noastre, noi și durerile noastre. Dumnezeu este văzut ca un duh din acela din lampă, care la o simplă strigare ar trebui să vină și să ne îndeplinească nouă dorințele sau rugăciunile, și dacă nu o face, ne supărăm. Fie începem să Îl renegăm cu totul, fie începem să credem că El nu e cu noi sau că nu ne iubește.

Te-ai întrebat vreodată ce vrea Dumnezeu de la tine? În loc să te focalizezi atât de mult pe ce vrei tu de la El, poate ar trebui să te uiți la ce vrea El de la tine. Fiindcă Dumnezeu te-a creat, te iubește și Și-a revelat Cuvântul Său, Biblia, ca să te învețe anumite lucruri și ca să îți arate cine ești, care este identitatea ta și ce dorește El de la tine. Începe astăzi să cauți să cunoști Cuvântul Său, să cauți să înțelegi ce vrea Dumnezeu de la tine și să te rogi pentru voia Lui în viața ta. Îl cauți pe Dumnezeu fără să fii dispus să îl și asculți?

Dumnezeu ne vrea binele, El nu dorește altceva decât inima noastră sinceră, dar adesea, noi, nu vrem ce vrea Dumnezeu și nu dorim să îl ascultăm. Totuși, măsura în care El ne promite prezența și binecuvântarea Sa, este și măsura în care noi ascultăm de El. Și mai exact, la ce ne cheamă Dumnezeu? La curăție, la o viață sfântă, dreaptă. La o inimă caldă, jertfitoare, iertătoare. La o prietenie și o relație cu El, prin care să îi permitem nu doar să facă parte din viața noastră ci să ne și conducă pașii. Îți pui tu încrederea în El, asculți tu de El sau ești de unul singur pe drumul vieții tale? Dumnezeu dorește o relație personală cu tine. O relație bazată pe respect, dragoste, prietenie, ascultare. Dumnezeu nu poate asculta de tine, dacă tu nu asculți de El. Degeaba te dorește El și e lângă tine, dacă Tu nu îl dorești pe El și voia Lui și fugi în toate direcțiile numai înspre El nu. Dumnezeu e la pachet cu caracterul Său, cu identitatea Sa, cu voia Lui. Nu poți să îl ai pe Dumnezeu, dar fără standardele Sale. Ori îl iei pe de-antregul, ori ești pe undeva pe lângă.

”Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima.”

Biblia, Ieremia 29:1

Dumnezeu se lasă găsit. Întrebarea e, tu chiar vrei să îl cauți?

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button