Devotionale

Un prinţ dincolo de înfăţişare?!

print_13150Când eram adolescentă, mi-am făurit anumite visuri şi iluzii cu privire la viitorul meu “prinţ”. Aveam dorinţe fel şi fel, toate pe plan fizic. Acum, privind în urmă, pot observa cât de naivă eram. Din nefericire, eram aşa cum mulţi adolescenţi şi tineri sunt în ziua de astăzi.

Deci îmi doream să fie brunet, cu părul drept, ochii negri, creol şi înalt. Şi să aibă voce bună. Credeam că, având un astfel de prinţ, voi fi fericiă… Şi de necrezut este că într-o zi chiar m-a contactat un astfel de băiat. Aveam doar 17 ani. Eram vrăjită. Mă întrebam: cum de m-a ales tocmai pe mine? Era prietenul unui frate de-al meu şi mă văzuse într-o fotografie. Wow! Era mai mult decât am visat. În afară de voce bună, le îndeplinea pe toate.

Am făcut cunoştinţă cu el şi am început să cunosc puţin din omul ce se ascundea după înfăţişare. Însă am rămas dezamăgită. Încetul cu încetul am ajuns chiar să nu-l mai suport, deşi încă îmi plăcea înfăţişarea lui. El dorea ca prietenia noastră să ajungă la căsătorie, deşi eu eram doar o copilă naivă. Provenind din zone diferite, a ajuns să fie frustrat de faptul că nu reuşea să mă convingă de anumite lucruri ce credea el că sunt bune şi nu reuşea să treacă peste anumite limite ce le-am impus. Era prea mare orgoliul ca să se dea bătut. Pentru că a continuat să insiste pe aceste lucruri, am ajuns chiar să nu-mi mai doresc să-l aud şi să-l văd, iar într-o zi am hotărât că totul trebuie să se termine.

Privind în urmă, am reuşit să concluzionez anumite lucruri pe care aş vrea să le împărtăşesc cu voi.

Un lucru este greşeala pe care o fac foarte mulţi de a se opri doar la înfăţişare. Şi pe care am făcut-o şi eu. Desigur, contează foarte mult fizicul în alegerea partenerului, însă nu are niciun farmec acea persoană care are doar un fizic frumos. Ce mult contează un caracter puternic, un suflet bun şi o inimă iubitoare. Nu contează dacă ești frumos/frumoasă foc, dacă lăuntrul tău sună trist a gol. Sau poate eşti plin/ă de mândrie că partenerul tău ar putea fi stea de cinema,  însă dacă doar asta e tot ce-l caracterizează, este foarte trist şi sec.

Un alt lucru concluzionat este greşeala adolescentelor de a visa la un prinţ nemaipomenit şi la un castel în care să trăiască până la adânci bătrâneţi. Într-un cuvânt: visează la perfecţiune. Ce greşit este să te ghidezi după un şablon! De cele mai multe ori, persoanele care visează astfel rămân dezamăgite! Şi eu am visat la ceva perfect,  însă când m-am izbit de realitate, mi-a pierit tot avântul. Draga mea cititoare, dacă te aştepţi la ceva perfect, vreau să-ţi spun că aştepţi în zadar. Aminteşte-ţi de imperfecţiunile tale şi încetează să te ghidezi după un şablon. Roagă-L pe Dumnezeu să-ţi conducă paşii şi El îţi va dărui „nespus mai mult decât ceri sau gândeşti”.

Ceea ce am mai observat este cât de ridicol îl poate face orgoliul exagerat pe un om. Încercând să aţinteşti tot mai multe priviri spre tine, vei îndepărta fără să vrei pe cei din jurul tău. Desigur, fiecare are orgoliul propriu, însă toate cu măsură.

Şi un lucru, care este prea important să-l evit, este ghidarea după nişte principii bune şi biblice. De N ori am privit în urmă şi am fost plină de recunoştinţă că limitele au fost bine trasate şi le-am şi respectat. Ce regrete aş fi avut dacă i-aş fi permis să treacă limitele! Câtă tristeţe aş fi simţit să fi ştiut că a profitat de mine. Chiar şi o atingere ar fi avut putere să-mi păteze întâi trupul, iar apoi cugetul. Dacă aş fi fost îndrăgostită până peste cap, poate ar fi fost uşor să renunţ la principii, mai ales că eram o copilă, însă Dumnezeu, doar El, m-a ţinut cu picioarele pe pământ. Şi acum mă bucur nespus de mult pentru asta! De aceea, vă încurajez şi pe voi: ghidaţi-vă după principii biblice şi nu lăsaţi să profite alţii de voi! Nu merită! Oricât de frumos pare totul, nu e aşa!

Dacă vrei să ai un partener care şi-a păstrat castitatea în vorbe, în gând şi în purtare, atunci nu lăsa ca alţii să profite de tine! Vei primi pe cineva ca tine!

Prin ceea ce am trecut, Dumnezeu a vrut să mă înveţe aceste lecţii. Şi ştiu acum că nu ceea ce îmi doresc sau visez este cel mai bun pentru mine, ci ceea ce alege Dumnezeu este bun. Este perfect. Acum nu mai contează dacă e brunet sau blond, ci contează ca el să fie alesul Cerului pentru mine. Ceea ce pot face eu este doar să mă rog. Şi ştiu că nu voi rămâne dezamăgită.

Fă şi tu la fel, şi sunt foarte sigură că Dumnezeu nu te va dezamăgi nici pe tine!

Show More

Related Articles

3 Comments

  1. Frumoase indemnuri pt fete, Laura!
    Citez ce ai spus mai sus pt ca mi-a placut si sper sa nu te superi daca mai completez putin:

    „Roagă-L pe Dumnezeu să-ţi conducă paşii, lasa-te condus de El şi El îţi va dărui “nespus mai mult decât ceri sau gândeşti”.

    1Petru 2:11, 1Timotei 4:12. Domnul sa te binecuvinteze cu tot ce e spre binele tau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button