Biserica

Familia Dubei slujeşte acum în sudul Africii

dubei port 01 14Ruben şi Maria Dubei Îl slujesc pe Domnul în cadrul departamentului „Scriptura în Folosință” şi sunt misionari Wycliffe România.

„Orice loc pe care-l va călca talpa piciorului vostru, vi-l dau,… Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi.” Iosua 1:3, 5

Mulțumim Domnului pentru încă un an în care ne-a ajutat. În 2013 am experimentat atât biruințe cât și greutăți, dar Domnul a fost mereu cu noi și ne-a dat izbândă. Copiii noștri au terminat cu bine primul trimestru de școală. Eu am terminat teza de masterat la timpul stabilit, înainte de sfârșitul anului. Lucrarea a fost trimisă la examinare și evaluare, după care o pot împărtăși cu comunitatea locală și partenerii implicați. Ca rezultat al studiilor, viziunea mea este mai clară acum: Producerea de Biblii Orale pentru popoarele fără Biblie. Astfel Cuvântul ajunge mai rapid la auzul oamenilor.

Suntem bucuroși că biserica noastră din satul Gbolo-Kpalsi a crescut mult atât numeric cât și spiritual. De aceea putem pleca liniștiți știind că de acum se descurcă bine și fără noi. Chiar și biserica nou plantată la Kukoo este destul de stabilă, iar biserica mamă o poate ajuta în procesul de creștere.

Am fost implicat și într-o lucrare cu orfanii și văduvele care a crescut ajutând mai mult de 30 de persoane. Pe lângă aceasta, 15 frați și surori au fost susținuți financiar de frați din țară. Domnul să-i binecuvinteze pe cei care au susținut practic familii din Ghana. În lucrarea mea oficială am instruit frați lucrători în multe popoare din Ghana în folosirea Scripturii, iar Maria a slujit Domnului slujind misionarii în biroul personalului.

După cum v-am informat deja, Domnul ne cheamă să ajutăm popoarele din sudul Africii care încă așteaptă Cuvântul Domnului în limbile lor, în țări cum ar fi Namibia, Botswana, Angola, Zambia și altele.  Vom pleca la Johannesburg pe 6 ianuarie 2014. Luna decembrie a fost plină pentru noi cu toate pregătirile necesare mutării definitive. Aceasta ne-a adus din nou sentimentele prin care am trecut acum nouă ani când plecam din România în Ghana.

Încă o dată trebuie să părăsim confortul și siguranța de acasă, de data acesta din Ghana, și să ne luăm rămas bun de la mulți prieteni, colegi și frați de adunare. Va trebui să începem din nou să ne facem un loc pe care să-l numim acasă, și noi prieteni. Dar aceasta face parte din viața de misiune, oricând să fii gata să-ți faci bagajele și să pleci unde te conduce Domnul. Mângâierea și puterea noastră vin de la Domnul care mereu e cu noi și de la suporterii noștri credincioși.

Vă mulțumim din inimă că sunteți alături de noi, că v-ați rugat pentru viză și pentru toate pregătirile. Suntem gata de plecare. De asemenea suntem foarte recunoscători administrației Wycliffe Africa de Sud care a pregătit un apartament temporar pentru noi până ne găsim locul nostru și-l mobilăm. Ei au găsit și o școală pentru copii. Rugați-vă să găsim repede locuință, mobilă și mașină la un preț bun.

Avem nevoie de înțelepciune pentru rolurile importante pe care le vom avea. Maria va asista directoarea din Africa de Sud, iar eu voi ajuta popoarele din țările vecine să aibă acces la Cuvântul vieții. Ne bucurăm că în ianuarie va avea loc o conferință unde vom întâlni mulți lucrători din acea parte a Africii.

Misionarii dumneavoastră, Ruben, Maria, Miriam si Levi Dubei.

Dacă doreşti să fii la curent cu slujirea familiei Dubei şi a altor misionari Wycliffe România, click aici.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button