ArticoleMesaj Biblic

Mesaj şocant adresat tinerilor – Paul Washer

paul-washerStau astăzi în faţa voastră şi nu mă doare inima după self-esteem-ul vostru, nu mă doare inima, dacă aveţi sau nu o părere bună despre voi înşivă, dacă în viaţa voastră lucrurile se întâmplă aşa cum vreţi sau nu vreţi voi sau, dacă contul vostru bancar e în regulă. Un singur lucru m-a ţinut treaz în noaptea asta, un singur lucru m-a frământat pe parcursul întregii dimineţi şi anume: peste o sută de ani, marea majoritate a oamenilor din această clădire vor fi posibil în iad. Şi chiar mulţi din cei ce îl declară pe Isus Cristos ca Domn vor petrece o veşnicie în iad. Veţi întreba: „Pastore, cum poţi spune aşa ceva?”.
Pot spune aşa ceva, pentru că nu-mi conduc lucrarea creştină în America. Îmi petrec majoritatea timpului, predicând în America de Sud, în Africa, în Europa de Est şi vreau să ştiţi, că atunci când priveşti la creştinismul american, vezi că este bazat mai mult pe o cultură păgână, decât pe Cuvântul lui Dumnezeu. Şi atâţia oameni sunt induşi în eroare, atâţia tineri sunt induşi în eroare, atâţia adulţi sunt induşi în eroare, crezând, că dacă au spus o singură rugăciune în viaţa lor, vor ajunge în cer.

Când se uită în jur la alţii care declară că-L ştiu pe Cristos şi îi văd pe aceşti oameni la fel de lumeşti ca şi cei din lume, şi apoi când se compară ei cu ei înşişi, nimic nu le tulbură inima. Ei se gândesc: „Ei bine, sunt la fel ca majoritatea din grupul meu de tineret – privesc lucruri la televizor pe care nu ar trebui să le privesc şi fac glume pe seama lucrurilor pe care Dumnezeu le urăşte, port haine sexy, vorbesc ca cei din lume, mă comport ca cei din lume, iubesc muzica lumească, iubesc atât de mult lucrurile lumeşti, dar binecuvântat fie Dumnezeu, sunt un creştin. De ce sunt creştin? Nu par cu nimic deosebit de majoritatea celor de la biserica mea. De ce sunt creştin? Pentru că a existat un moment în viaţa mea, când m-am rugat şi L-am invitat pe Isus Cristos să vină în inima mea”. Vreau să ştiţi, că cea mai mare erezie existentă în Biserica americană evanghelică şi protestantă este că, dacă te rogi şi îl inviţi pe Isus Cristos în inima ta, El va veni în mod sigur. Nu veţi găsi asta nicăieri în Scriptură, nu veţi găsi asta nicăieri în istoria baptiştilor, decât abia cu cincizeci de ani în urmă.

Ceea ce trebuie să ştiţi e, că mântuirea e prin credinţa şi doar prin credinţa în Isus Cristos. Iar credinţa în Isus Cristos este precedată şi urmată de pocăinţă – o întoarcere cu spatele la păcat, o ură pentru lucrurile pe care le urăşte Dumnezeu şi o dragoste pentru lucrurile pe care le iubeşte Dumnezeu, o creştere în sfinţenie şi o dorinţă de a nu fi ca Britney Spears, de a nu fi ca cei din lume, de a nu fi ca marea majoritate a creştinilor americani, ci de a fi ca Isus Cristos!

Rugaţi-vă pentru trezire spirituală! Veţi avea o întâlnire cu tineretul, vreţi ca Dumnezeu să atingă inimi, dar înainte să ajungeţi acolo, priviţi programe la televizor pe care Dumnezeu le detestă, iar apoi vă miraţi de ce Duhul Sfânt nu S-a coborât în acel loc, vă miraţi, că trebuie să creaţi foc neadevărat şi emoţie falsă! Pentru că Dumnezeu nu se află acolo!
Dumnezeu este un Dumnezeu sfânt şi singurul mod prin care tu şi eu putem fi reconciliaţi cu un Dumnezeu sfânt, este prin moartea propriului Său Fiu, stând pe cruce! Ascultaţi-mă, dacă sunteţi salvaţi în această seară, nu sunteţi salvaţi, din cauza că romanii şi evreii L-au respins pe Isus, nu sunteţi salvaţi, pentru că I-au pus o coroană de spini pe cap, nu sunteţi salvaţi, pentru că L-au împuns cu suliţa în coastă, nu sunteţi salvaţi nici măcar pentru că L-au răstignit pe o cruce. Ştiţi de ce sunteţi salvaţi, dacă sunteţi salvaţi? Pentru că atunci, când Isus Cristos stătea pe acea cruce, El a purtat păcatul vostru, păcatul oamenilor lui Dumnezeu şi toată mânia aprigă care ar fi trebuit să cadă peste voi, a căzut peste singurul Său Fiu. Cineva trebuia să plătească acel preţ, cineva trebuia să moară. Dumnezeu Tatăl L-a strivit pe singurul Său Fiu, potrivit cu Isaia 53. Se spune că I-a făcut plăcere lui YAHWE să-L strivească!
––––-
Onorează viaţa ta pe Isus Cristos? Priveşti tu în Cuvântul Său ca să afli, cum să-ţi trăieşti viaţa? Mă rog din toată inima… Singurul lucru care va salva biserica în America – sunt doar două posibilităţi: prima, o reformă totală în felul nostru de a predica, de a studia Cuvântul lui Dumnezeu, iar cealaltă, o aprigă şi teribilă persecuţie. Ăsta e singurul lucru ce poate salva biserica în America. Mă rog, mă rog ca să te întorci la Cuvânt. Asculta-mă, tinere, trebuie să spui: „Cum trebuie să mă comport cu părinţii mei?” Caută în Cuvânt, vezi ce spune, aplică. „Cum trebuie să mă îmbrac?” Caută în Cuvânt, vezi ce spune, aplică. „Cum trebuie să vorbesc, ce trebuie să ascult?” Adu fiecare gând, cuvânt şi faptă sub supunerea lui Isus Cristos.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

One Comment

  1. Un articol care ni-se adresează nouă, indiderent unde ne-am afla. Nu este suficient să ne numim creştini şi să trăim în felul lumii, este necesar ca felul nostru de trăire să fie cel plăcut Domnului, care a murit pentru păcatele noastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button