Devotionale

Cum să te pregăteşti pentru a fi ajutorul potrivit

cum-sa-te-pregatesti-pentru-a-fi-ajutorul-potrivit-300x300Dragi cititoare, m-am gândit să scriu astăzi ceva pentru voi. Este vorba despre o carte minunată care merită citită. Nu am niciun interes să-i fac reclamă decât unul singur: vă vreau binele!

Cu ceva timp în urmă m-am hotărât să încetez să citesc romane şi m-am axat pe cărţi de studiu, sau, mă rog, cărţi adevărate din care am ce învăţa. Nu am aşa un spor la citit cum aveam la romane, însă dintre cele ce am citit, sunt doua cărţi care le pot recomanda cu toată inima şi fără nici o reţinere. Una dintre ele este „Cum să te pregăteşti pentru a fi ajutorul potrivit” scrisă de Debi Pearl.

Nu mi-a recomandat-o nimeni, însă am auzit despre autoare că are pricipii sănătoase şi am cumpărat cartea. Am citit-o cu bucurie şi parcă fiecare pagină ce o citeam îmi descoperea lucruri noi, mă făcea conştientă de greşelile mele şi îmi dădea curaj să merg înainte. Abia aştept să o citesc şi a doua oară!

Titlul este subiectul carţii: cum ne putem pregăti să fim ajutoare potrivite, ce să facem cu timpul liber, cum să ne compotăm între tineri, care e atitudinea ce trebuie să o avem în aşteptare şi chiar câteva sfaturi pentru cele căsătorite sau care urmează cât de curând să facă acest pas. Şi ceea ce-mi place foarte mult este că aproape fiecare capitol începe cu câte o mărturie a unor tinere care au ştiut să aştepte şi cum Dumnezeu a lucrat. Sunt, desigur,  şi exemple negative, care ne învaţă să ne ferim de anumite lucruri.

Însă, ca să nu vă mai „reţin” cu părerile mele, voi cita câteva fragmente din carte cu sfaturi practice şi de folos.

Fiecare lucru făcut pentru prima dată era ca un cadou special pe care îl păstrasem pentru el. Odată ce îţi dai seama că un bărbat urmează să-ţi fie soţ, îţi vei dori să nu fi dat niciunui băiat din trecutul tău vreo atenţie”  (fragment extras din Cap 12 – Cenuşăreasa)

„O fată care intră în căsnicie crezând că e partenera ideală, că e frumoasă, talentată, blândă sau superioară din punct de vedere spiritual va fi o pacoste ca soţie. Ori de câte ori soţul ei îi stă împotrivă, sufletul ei, mintea ei şi uneori vocea ei vor striga: „cine m-a pus să mă mărit cu un asemenea ratat? Aş fi putut avea orice bărbat mi-aş fi dorit.” Niciun bărbat nu şi-ar dori să aibă o soţie care să gândească în felul acesta! Un duh mulţumitor şi vesel este opusul unui duh plin de mândrie. O fată care râde şi se bucură de viaţă, care debordează de bucurie şi pare pur şi simplu mulţumită de viaţa ei – o astfel de soţie am căutat eu.” Michael Pearl (fragment extras din Cap 17 – Ce spun bărbaţii?)

„Fii rezervată şi atentă cu toate că nu pari la fel de populară ca fata cea dezinhibată şi zglobie, ce întotdeuna  ’se întreţine’ cu băieţi, tu vei avea respectul celor mai valoroşi băieţi şi tineri, pe când ea nu-l va avea. Din acel moment mi-am dat seama că îmi clădesc reputaţia de viitoare soţie a cuiva. Într-o zi soţul meu avea să fie onorat sau dezonorat de comportamentu meu din anii de celibat. „Ea îi face bine şi nu rău în toate zilele vieţii sale” (Prov 31:12). Ştiai că în anii tăi de celibat îţi clădeşti reputaţia de soţie? Întotdeuna mi-a fost greu să-mi imaginez un băiat deprins cu flirtul ca pe un soţ fidel. Nu uita că „relaţiile ocazionale” de dragul distracţiei afecteaza felul în care te percep oamenii – ei te vor asocia cu cei cu care întreţii aceste relaţii. (…)

„Îmi doream să mă căsătoresc dar nu eram mistuită de dorinţa de a avea pe cineva şi de a mă căsători. O fată care devine disperată se pune pe sine într-o situaţie periculoasă. În felul acesta sunt mai mari şansele ca ea să se mulţumească cu un băiat pe care, dacă nu ar fi disperată, nici măcar nu l-ar considera o opţiune.” (fragment extras din Cap 10 – Fete nerăbdătoare)

Unor bărbaţi, chiar şi celor de treabă, le place să le fie gâdilat orgoliul masculin, dar când eşti căsătorită cu un bărbat pe care ai reuşit să pui mâna în felul acesta, vei ajunge să te întrebi dacă nu cumva îi plac femeile care se dau la bărbaţi chiar şi după ce s-a căsătorit.” (fragment extras din Cap 9 – Găsirea echilibrului)

Vă doresc să aveţi parte de această carte minunată fie împrumutată fie cumpărată! Şi Dumnezeu să ne ajute să investim în noi valorile Sale!

Show More

Related Articles

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button