Studii/Cercetari

Legalitatea căsătoriei contează

Verighete-de-nuntaAcel nestăpânit jurnalist britanic G. K. Chesterton a afirmat viguros bunurile moştenite în căsnicie şi doar o viguroasă opunere răului sinuciderii. Prin urmare el va vedea o dublă justificare în Canada unde studiul a găsit că bărbatul şi femeia căsătorită sunt mult mai puţini vulnerabili la sinucidere decât dacă nu ar fi fost niciodată căsătoriţi sau perechi divorţate, reportează Familia în America.

După analizarea informaţiilor dintre anii 1991 şi 2001 mai mulţi de 2.5 milioane de canadieni (de la 25 de ani în sus), cercetători de la Universitatea de Montreal şi Universitatea de Quebec au întors rezultatele arătând că familiile şi căsătoriile intacte au ajutat la prevenirea tragediei de sinucidere. “Riscul de sinucidere printre bărbaţii şi femeile care au fost separaţi/divorţaţi/văduvi sau niciodată căsătoriţi”, spune raportul cercetărilor, “au fost mai mult decât dublul decât a oamenilor căsătoriţi legal.”

Şi cum gânditorii progresivi au flecărit un deceniu despre cum convieţuirea este o alternativă funcţională pentru căsătorie, acest studiu a arătat că riscul sinuciderii a fost semnificativ “ridicată pentru acei din concubinaj” mai degrabă decât în căsătoriile legale. Cercetătorii canadieni înşişi se pare că au petrecut prea mult timp ascultând pregresele sociale ale teroriştilor, deoarece au mărturisit că au găsit legătura din sinucidere şi concubinaj “uimirea fiind căci căsătoria legală este aproape egală cu concubinajul în… Canada” În sfârşit aceşti şcolari uimiţi sunt gata să contempleze posibilitatea distinctă a faptului că căsătoriile legale ar putea adopta “o influenţă protectivă a căsătoriei (ex. Partener care să ajute în dificultăţi)” şi nu adoptat de convieţuirea înafara căsătoriei.

Structura familială de asemenea prezice rezistenţă sau vulnerabilitate la suicid: şcolarii canadieni au găsit că riscul sinuciderii este semnificativ rdicat “printre bărbaţi şi femei care nu locuiesc în familii compativ cu familiile cu 2 părinţi”. Nu surprinzător, femei şi bărbaţi care trăiesc singuri au un dublu risc la sinucidere comparând cu indivizii care nu trăiesc singuri.” Cercetătorii au recunoscut că studiile lor confirmă constatarea că “şi alte studii care de asemenea găsesc căsătoriile ca fiind protective, probabil din cauza că mariajul conferă stabilitate emoţională şi reduce izolarea prin oportunităţi de socializare şi integrare în comunitate.”

Unele oficialităţi guvernamentale ar presupune că cheia pentru a previne sinuciderile este un program bine fundamentat de creere a unei linii de asinstenţă telefonică pentru sinucigaşi. Acest studiu sugerează că adevărata cheie – cum a înţeles Chesterton – minte pentru a ţine capelele de nuntă ocupate şi tribunalele de divorţ goale.

Sursa: www.christiantelegraph.com

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button