DevotionaleEditoriale

Două tipuri de ucenici ai lui Isus

Scris de Jacob T.

Two-Types-Of-Jesus-DisciplesIsus a avut două feluri de ucenici. Încă mai are două feluri de ucenici.
Primul grup este al ucenicilor Lui secreţi. Aceştia sunt oameni de putere, de prestigiu şi de bogăţie. Ei sunt corecţi din punct de vedere politic şi manieraţi. Ei nu îşi vor risca numele lor bune sau avantajele profesionale prin asocierea cu Isus. Isus umblă cu păcătoşii, cu vameşii şi cu prostituatele. El trăieşte în ghetourile cu oameni nevoiaşi.

Ucenicii secreţi văd adevărul, dar nu riscă să îşi piardă avantajele prin avantajele cu Isus în timpul zilei. Ei vin la Isus în timpul nopţii pentru a evita stânjeneala. Există două nume în Biblie care reprezintă prototipul uceniciei secrete – Iosif din Arimateea şi Nicodim. Biblia spune că ei veniseră să Îl vadă pe Isus noaptea.

Al doilea grup de ucenici era al oamenilor săraci şi nevoiaşi care trăiau în cartierele sărace ale oraşelor evreieşti. Nu e de mirare că unul dintre ucenici a întrebat dacă ar ieşi vreodată ceva bun din Nazaret. Ei au trăit în locuinţe modeste, iar oamenii puternici ai societăţii i-au abuzat. Oamenii religioşi îi exploatau şi îi priveau cu dispreţ de parcă ar fi fost murdari sau păcătoşi.

Aceşti oameni săraci au posedat cheia inimii stăpânului – o inimă frântă plină de dragoste nealterată şi adorare pentru Cristos. Ei nu ştiau protocoalele societăţii. Când credeau că au păcătuit, strigau şi alergau la stăpân, chiar şi spre supărarea ucenicilor. I-au spălat picioarele cu lacrimile pocăinţei şi I le-au şters cu propriul lor păr. Ei şi-au cheltuit venitul pentru a cumpăra ulei de ungere pentru stăpân şi l-au uns pe Uns (Cristos). Isus nu a ridicat niciun memorial pentru vreunul dintre ucenicii săi, dar a ridicat unul pentru femeia care l-a uns.

Când Isus a fost îngropat, mulţi s-au gândit că povestea Sa se terminase. Oamenii şcolii “câştigătoare” s-au gândit că era inutil să urmărească un om mort în mormânt. Maria Magdalena nu credea asta, iar Maria niciodată nu gândea aşa. Ea a avut curajul pe care niciun om din Galileea nu l-a avut – un curaj de convingere şi dragoste.

Dragostea sa pentru Isus a fost de neoprit. Dragostea sa transcede Ghetsimani, Calvar şi dincolo de Golgota, tot drumul până la mormânt. Isus ne cheamă azi să Îl iubim precum Maria Magdalena.

Traducere: Ioana Heredea
Tradus cu permisiune pentru Total Schimbat, de pe TurnBackToGod

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button