ArticoleDevotionale

Autoînşelarea în carieră

carieraZilnic părem sa fim foarte ocupaţi de lumea de aici, de pe pământ. Îngrijorări, suspine, necredinţă, lipsa bunurilor probabil. Tindem să spunem că „banii nu contează” doar ca să părem mai altfel. Am vrea să demonstrăm că noi nu ne gândim la bani. Dar, fiecare dintre noi, dacă nu zilnic, atunci la 2 zile ne socotim banii. În Noul Testament, cu excepţia mântuirii şi cea de a doua venire a Domnului nostru Isus Cristos, despre bani se vorbeşte cel mai mult.

Când apar probleme financiare tindem să spunem „ne descurcăm noi, Domnul va purta de grijă”; astfel adoptăm sintagma”crede şi nu cerceta”. Atitudinea greşită, nebiblică, este să nu ţii cont de socoteli. Dar, umblarea cu Dumnezeu nu înseamnă în exclusivitate să mergi pe ape, sau nu înseamnă în exclusivitate să ţii cont de socoteli. Tendinţa noastră se înclină ori intr-o parte ori în alta. Ambele extrem de periculoase.

De unde trebuie să identificăm problema carierei? În primul rând trebuie să identificăm ce este cariera, care este scopul ei. Cariera noastră este locul public unde Îl slujim pe Dumnezeu. Toate lucrurile sunt oportunităţi de slujire. Cariera noastră este locul unde aratăm defapt care este carcaterul nostru. Caracterul tău se dovedeşte atunci când eşti sub presiune, când eşti îngrijorat de oamenii nesuferiţi. Cariera este modalitatea prin care ne susţinem. Contează salariul? Da, dar vizavi de salar contează atitudinea inimii.(1 Timotei 6:6-11)

O carieră bună ne dă libertate, una rea, prost găsită ne robeşte. Un credincios adevărat, la locul de muncă este proactiv, adică munceşte şi nu este supravegheat; trăsătura iniţială aici este „ce faci când nu te vede nimeni”.

Cariera noastră este importantă deoarece este platforma nr.1 de unde să evanghelizăm oamenii. Nu vă lăsaţi deci robiţi niciodată de bani! Învăţaţi să fiti deosebiţi! Nu confundaţi cariera cu hobby-ul; locul de muncă nu trebuie să îţi placă ci să îţi aproape placă. Cariera este un instrument prin care dăm slavă lui Dumnezeu!

*articol inspirat dintr-un studiu biblic

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button