ExterneStiri

Familia Dubei – Misionari Wycliffe în pregătire pentru a sluji popoarelor fară Biblie din sudul Africii

dubeiRuben şi Maria Dubei sunt misionari Wycliffe România şi Îl slujesc pe Domnul în nordul Ghanei în cadrul departamentului „Scriptura în Folosință”.
„Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile…” Matei 28:19-20

Aceasta este chemarea pe care am auzit-o înainte de a veni în Ghana, și care ne răscolește din nou inimile să mergem mai departe la alte popoare din sudul Africii care încă așteaptă Vestea cea Bună.

Unele din acestea sunt popoarele mari de Bushmen din Botswana, Namibia, Angola și Africa de Sud. 10 din aceste popoare de Bushmen nu au nici un verset din Biblie în limbile lor. Cercetările arată nevoia de traducere orală a Bibliei în aceste limbi. Poporul Himba situat în Namibia și Angola este foarte tradițional. Cercetările făcute în zona aceea confirmă nevoia de Biblie Orală în limba lor. Forro și Angolar sunt două limbi vorbite în insulele Sao Tome. Aproximativ 90% din populație vorbește Forro și sunt planuri de a începe un proiect de traducere a Bibliei orale pentru ei. Poporul Kuvale din Angola sunt crescători de animale. Ei sunt „complet neatinși de Evanghelie.” „Este un întuneric real de crimă și sinucidere în acea zonă…” Și aici sunt planuri de a începe un proiect de traducere a Bibliei orale cu ei.

Noul rol pe care mi-l dă Wycliffe este, „Specialist în Istorisire și Oralitate” pe regiunea Sudul Africii care acoperă popoarele menționate mai sus și altele, vreo 10 țări. Cu experiența pe care o am în acest domeniu și cu studiile făcute despre metodele orale de comunicare a Evangheliei, mă rog ca Dumnezeu să mă ajute să assist aceste proiecte. Rolul Mariei va fi, „Asistent Administrativ al Directorului” lucrând cu jumătate de normă timp în care copii sunt la școală. Vă rog să vă rugați pentru noile noastre responsabilități.

Am ajuns în Ghana pe 3 octombrie, după trei luni petrecute în România. În cele trei luni am prezentat lucrarea și planurile noastre de viitor în multe biserici, atât în țară cât și în afară. Suntem foarte recunoscători tuturor celor ce ne-au susținut timp de nouă ani în Ghana. Totuși suportul nostru lunar trebuie să mai crească pentru a locui în Johannesburg, acolo unde este localizat biroul Wycliffe Africa de Sud. Vă rog rugați-vă pentru mai mulți sponsori.

O altă cerere majoră de rugăciune este să putem primi viza de lucru ca voluntari pentru Africa de Sud. Acum lucrăm la multele documente cerute de ambasadă. Vreau să depun actele în a doua săptămână din noiembrie, și dacă primim viza la timp, planul este să plecăm în Africa de Sud pe 6 ianuarie 2014. Mulțumim Domnului că un frate din Johannesburg ne va lăsa să stăm la el în casă câteva luni până când ne găsim un loc al nostru și îl mobilăm. Ei au găsit și o școală bună pentru copiii noștri aproape de casa lui.

După cum avansez cu ultimele retușuri la teza mea de masterat, ar trebui să termin programul acesta în decembrie. Slavă Domnului.

Misionarii dumneavoastră,

Ruben, Maria, Miriam si Levi Dubei

Puteți să vă înscrieți aici la buletinul informațional Wycliffe România pentru a fi la curent cu slujirea familiei Dubei și a altor misionari români.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button