Stiri

Un an-record în turismul statului Israel

Turismul din Israel îşi continuă trendul ascendent, pe măsură ce numărul-record de turişti s-au îngrămădit spre Ţara  Sfântă în luna aprilie.

Un record de 354.000 de turişti au ajuns în Israel luna trecută, reprezentând o creştere de 12% faţă de ultimul record anterior din aprilie, stabilit în 2010.

Peste un milion de turişti au călătorit în Israel în perioada primelor luni ale anului 2012, reprezentând o creştere de 19% faţă de 2012, pentru aceeaşi perioadă, şi o creştere de 12% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, ultimul an-record pentru turism. Paştele creştin şi cel evreiesc au căzut în luna aprilie atât în anul 2012 cât şi în 2011.

În plus, numărul turiştilor care au intrat pe calea aerului a crescut cu 3% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, reprezentând 793.000 de intrări. Aproape 140.000 de oameni au intrat prin frontierele terestre, crescând cu 8% faţă de aceeaşi perioadă din 2011. O mare parte din această creştere este atribuită stabilităţii politice din Egipt şi, în consecinţă, turismul major al Israelului dat de trecerea frontierelor cu Egiptul a avut 42.600 turişti, reprezentând o creştere de 30%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Ministrul Turismului, Stas Misezhnikov, a declarat: “Creşterea constantă a numărului vizitatorilor care au intrat în Israel, a cărui poziţie ca destinaţie turistică atractivă este de rangul întâi, contribuie la economia naţională şi creşte piaţa forţei de muncă în centru şi la periferie.”

Având în vedere subdezvoltarea camerelor de hotel împreună cu liniştea regiunii, industria turismului Israelului ar putea foarte bine continua cu dublarea numărului-record înregistrat. Dacă actuala creştere rămâne stabilă, pentru primă dată Israel poate depăşi sau se poate apropia de  înregistrarea a patru milioane de turişti în 2012.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button