EvanghelizariStiriStudii/Cercetari

Creştinii preferă „evanghelizarea prietenoasă”

Cei mai mulţi creştini cred că împărtăşirea credinţei lor cu prietenii este o formă eficientă de evanghelizare, sugerează un nou sondaj.

Sondajul “Împărtăşeşti cu încredere Evanghelia?” a fost realizat de către Alianţa Evanghelică pentru a determina dacă, în secolul al XXI-lea, creştinii încă mai evanghelizează.

Au găsit o schimbare în felul în care vorbesc creştinii despre credinţa lor, de la predicarea în aer liber (care caracteriza evanghelismul secolelor XIX şi începutul, până la mijlocul secolului XX), la cadre mai intime.

În timp ce doar 9% au spus că evanghelizarea în stradă era o formă eficientă de a vorbi despre Isus, 80% au zis că intimitatea unui grup de prieteni este un loc mai sigur şi mai eficient pentru a împărtăşi credinţa lor.

57% au declarat că faptele lor Îl vor arăta oamenilor pe Isus, mai degrabă decât cuvintele lor, iar 55% spuneau că au văzut oameni venind la credinţă prin implicarea în proiecte comunitare, cum ar fi băncile de alimente.

Doar puţin sub jumătate (48%) au recunoscut că erau prea speriaţi de a vorbi despre credinţa lor cu necreştinii, în timp ce ¾ au spus că au văzut oameni venind la credinţă prin cursuri biblice (ca Alpha).

Interesant, un procent masiv, de 87%, al celor chestionaţi au declarat că au simţit imaginea săracă a Bisericii, iar liderii ei împiedicau evanghelizarea.

Dave Landrum, directorul avocaturii Alianţei Evanghelice, a spus: “Un om pe o tribună improvizată în colţul Hyde Park-ului nu este locul unde se fac evanghelizările în zilele noastre, iar aceasta are de-a face, în parte, cu schimbarea a ceea ce cred oamenii ca e autentic.

A fi ridiculizat este mult mai puţin atrăgător decât o conversaţie cu prietenii, la o cafea. Iar aici constă succesul Creştinismului: în relaţii.

Această cercetare arată că, deşi încrederea noastră de a ne împărtăşi credinţa a suferit o lovitură în ultimii ani, totuşi aceasta se întâmplă- deşi în alte feluri.”

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button