Editoriale

Vis, dulce vis

Cu ochii minţii privea acel vis. Era perfect. L-a clădit cu atâta grijă! Şi câtă speranţă ascundea el! Din zi în zi devenea tot mai măreţ. L-a făurit cu toată dragostea de care era capabilă. Îşi punea nădejdea în el. Dar hrănindu-se cu el, devenea tot mai flămândă. De iubire.  Credea din toată inima că odată, într-o zi, visul va deveni realitate. Şi atunci va fi implinită.

Ştia totul. Replici, dialoguri, mişcări. Tot. Întocmai unei piese de teatru scrise cu înseşi mâna ei. Păreau toate rupte dintr-un basm. Până într-o zi, când realitatea crudă a izbit-o din plin ca valul sărat al unei mări învolburate. Totul s-a făcut ţăndări.  A durut. Totul îi lăsase doar un gust amar. Amar de tot.

Când inima-i caldă s-a frânt sub povara visului neîmplinit, totul a devenit fără niciun sens. Dimineţile nu mai aveau aceeaşi strălucire. Soarele îşi pierduse din căldură. Stelele erau doar nişte puncte fără valoare. Iar cei din jur… doar o galerie de tablouri şterse. De nimeni nu-i mai păsa. Stia că a fost învinsă. Dar nu o interesa câtuşi de puţin. Era conştientă că viaţa-i nu e aşa cum ar trebui să fie. Dar de ce să fie altfel? Fără acel vis erau toate moarte, oricum. Toate s-au dărâmat peste ea asemeni unor cărămizi fără stabilitate. Au căzut peste ea, lăsând-o frântă şi fără vlagă.

Dar cum niciun rău nu durează o veşnicie, a venit şi ziua când, cu ultimele puteri si cu o puternică voinţă, s-a ridicat. S-a ridicat din acel gol imens unde a zăcut mult timp, plângând şi jelind visul sfărâmat. Dar nu a pornit în căutarea unui vis, din nou. Nu!!! Nimic n-ar fi putut convinge-o să facă asta. Ci, cu o inima reînnoită şi cu o bucurie adâncă, a decis să aştepte. O vreme, un ceas şi un moment potrivit când, ceea ce ea n-a fost în stare să viseze, ceva mai minunat decât şi-a dorit ea vreodată, se va împlini.

A înţeles pe deplin că mai important decât a clădi visuri care, poate, într-o zi vor fi una cu ţărâna, este a-şi dezvolta un caracter puternic, a împărţi în jur bunătate şi a fi o binecuvântare. Căci împlinirea nu se găseşte într-un vis trecător şi instabil. Ea e în Dumnezeu.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button