Povestiri cu Talc

O oră din timpul tău

Un om veni iar târziu acasă de la muncă, obosit şi iritat, găsindu-şi fiul în vârstă de cinci ani aşteptându-l la uşă.

„Tati, pot să-ţi pun o întrebare?”
„Da, sigur, ce este?” a răspuns bărbatul.
„Tati, câţi bani faci într-o oră?”
„Asta nu e treaba ta! Ce te face să întrebi asemenea lucru?” a răspuns omul furios.
„Doar vreau să ştiu. Te rog spune-mi, câţi bani faci într-o oră?” a insistat băieţelul; „Dacă tot vrei să ştii, fac 20 de dolari pe oră.”
„Oh”, a răspuns băieţelul plecând capul. Ridicându-l, a spus: „Tată, pot să împrumut 10 dolari, te rog?”

Tatăl era furios. „Dacă singurul motiv pentru care ai vrut să ştii câţi bani fac este doar ca să-ţi împrumut câţiva pentru a-ţi cumpăra o biată jucărie sau alte lucruri, atunci du-te direct în camera ta şi culcă-te! Gândeşte-te de ce eşti aşa egoist! Muncesc ore grele şi lungi zilnic şi nu am timp pentru asemenea jocuri copilăreşti.”

Băieţelul a mers rapid în camera sa şi a închis uşa. Omul s-a aşezat şi a început să se enerveze şi mai mult din cauza chestionării copilului. Cum îndrăznise să îi pună asemenea întrebări doar pentru a obţine nişte bani?

După aproape o oră, bărbatul s-a calmat şi a început să se gândească la faptul că poate s-a comportat cam dur cu fiul său. Poate chiar era ceva ce trebuia cumpărat cu cei 10 dolari, iar el nici măcar nu ceruse bani aşa des. Omul veni la uşa camerei băieţelului şi deschise uşa: „Ai adormit, fiule?” a întrebat el.

„Nu, tati, sunt treaz”, răspunse băiatul.

„M-am gândit, poate am fost prea dur cu tine adineaori”, a rostit omul. „A fost o zi lungă şi mi-am vărsat furia pe tine. Iată cei 10 dolari pe care i-ai cerut!”

Băieţelul a sărit în picioare radiind. „O, tati, mulţumesc!” a strigat el. Apoi, căutând sub perna sa, scoase nişte bancnote mototolite. Omul, văzând că băiatul avea deja bani, a început să se enerveze iar. Băieţelul şi-a numărat banii încet, apoi s-a uitat la tatăl său.

„De ce doreşti mai mulţi bani dacă deja ai câţiva?” a murmurat tatăl.

„Deoarece nu aveam destui, dar acum am”, a răspuns băieţelul. „Tati, am 20 de dolari. Pot cumpăra o oră din timpul tău?”

Petrece timp cu cei care au nevoie de tine! Ei au nevoie de timpul nostru mai mult decât vom şti noi vreodată.

Tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat.ro, de pe TurnBackToGod

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button