Editoriale

Păcatul meu e OK!

Pacatul meu e ok. Da, pacatul meu e in regula. Pacatul meu e normal si nimeni nu se simte amenintat de el. Pacatul meu nu deranjeaza pe nimeni. E tacut, tacut ca o perla pe fundul marii. Pacatul meu e pasnic. E in ordine pacatul meu. E acceptabil pentru un crestin. Si atat de multi crestini pacatuiesc ca mine! Nu, nu e nicio problema.

Pacatul tau, insa. . . ohh. Pacatul tau e o problema. Pacatul tau e o mare mare problema. Pacatul tau e. . . cum sa-ti zic, e urat. E foarte urat. E ceva scandalos. Nu se face asa ceva. Pacatul tau ma deranjeaza, ma ijgneste, ma oftica, dar asta nu ti-o spun, doar o gandesc. Cert este ca e incredibil de gresit. Pacatul tau e strigator la cer! Cum sa faci asa ceva? Pacatul tau are atatea nereguli si parti care iti arata slabiciunea ca nu inteleg cum de indraznesti sa iesi in lume si sa vii la biserica! Pacatul tau strica tot! Pacatul tau ma face sa ma uit la tine cu superioritate, pentru ca, sincer, ce faci tu e groaznic, inimaginabil. Mi-e rusine cu pacatul tau. Am mai vazut eu oameni cu pacate, si eu sunt unul, dar totusi am o limita. Insa la tine. . . of of of, nu vad limita pe care o am eu! Nu, nu, nu, indiferent de cruce, pacatul tau are ceva de neiertat in ochii mei. Pacatul tau are coarne si coada si merge taras lasand in urma duhoare spirituala. Cah! Piei din ochii mei! Pacatul tau nu-i ok.

Pacatul meu, insa, e in ordine. Are unda verde. Pacatul meu e bland, e de inteles. Nu e vulgar, nu e obscen, nu e vreun viciu odios. Tu nu vezi ca pacatul meu e asa de nepacatos incat nici nu ma pot compara cu tine? Pacatul meu nici macar nu se vede, asa ca te rog frumos sa nu comentezi in preajma mea! Nu, nu, sa nu comentezi. Mai ales tu! Tu cu pacatul tau atat de. . . ahh, atat de gresit! Pacatul tau atat de grav! Al tau, da, al tau! Ca doar nu o fi vorba de al meu! Ca al meu nici nu stiu daca poate fi numit pacat. Ce, e doar o trasatura de caracter, doar o preferinta, doar o chestie de educatie. La mine e totul roz, sunt sfant. Mare sfant. Nu ca tine. De fapt, nu zice Biblia ca nici macar sa nu ma inhaitez cu tine? Asa ca, te rog, pastreaza distanta! Ca mi-e frica sa nu iau si eu pacatosenie de la tine, ca pe o gripa contagioasa. Pacatul tau e prea greu, prea mare. Nu, pacatul tau nu e ok. Al meu, insa, da; pacatul meu e ok. Dar lasa ca ma voi ruga pentru tine.

Articol preluat cu permisiune de la sursa: www.bibliesiblugi.wordpress.com

Show More

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button