Cazuri UmanitareStiri

Caz Umanitar – Atunci când Dumnezeu mișcă inimi… se poate cumpăra o casă!

Serialul prin care trecem de aproximativ două săptămâni ne-a adus din nou într-un  episod ce ne dă speranțe! După ce am găsit mai multe case în localitatea Gurba, comuna Șicula, mulți dintre vânzători ne-au pus condiția că dacă sunt țigani cumpărătorii, ei nu vor mai vinde casa… și uite așa am ajuns în imposibilitatea de a negocia prețul sau de a proceda la formalități pentru achiziționarea locuinței. Dumnezeu însă nu se lasă batjocorit de oameni (fie ei și albi) și ne-a scos în cale niște vânăzători care judecă corect și concret. Răspunsul trebuie să fie unul normal, la întrebarea ”cine va locui în casă?” Cine cumpără! Pe vânzător îl interesează suma și gata: fără condiții post-vânzare! În fine, nu toți oamenii sunt așa și am mai învățat o lecție: că atunci când vrei să faci bine oamenii vor încerca să treacă peste principiul acesta de ”bine” și să impună condiții, ceea ce este de neacceptat. Casa de mai jos am negociat-o la prețul de 9000 de euro și în data de 22.05.2018 am dat avansul de 500 de euro (”capara” în termeni populari). Să sperăm că totul va fi bine și că procesul de înscriere la notar și la administrația publică nu va costa mult. Deja unii din frați s-au organizat în echipe ca să pună la rând camerele, să renoveze și să reabiliteze ceea ce este nevoie. Pe lângă costul casei mai avem cost cu actele, cu maistori și cu materiale de construcții, frații estimând încă câteva mii de euro cu reabilitarea: geamuri, uși, tencuială, zugrăveală, reparații acoperiș, baie, hidrofor, plata la maistori ( măcar drumul la frați și masa, dacă nu vor plata pe lucru) și câte alte cele necesare. Începutul a fost unul plin de har în care am văzut minunea Lui Dumnezeu, cum atâția oameni au rămas impresionați de acestă familie, care hotărât trebuie ajutată. Comitetul de inițiativă format din frați sfinți, cu judecată și cu experiență au hotărât ca în contractul care se va face să se treacă clauze prin care noii proprietari să nu poată vinde sau înstrăina, ceea ce ni se pare normal, ca efortul să nu fie în van. Cine poate ști ce poate aduce un moment de neveghere sau de neputință intelecutală? Vom cântări în așa fel lucrurile ca efortul pe care atâția îl fac pentru acești oameni să aibă continuitate și să fie un garant, că acestă familie se va pune pe picioare.

La ce se rezumă implicarea Asociației Timotei Ineu – clarificări

Recunoaștem că unii din frați s-au săturat de atâta de atâta răutate și rasism din partea unor ”vânzători” de case și la un moment dat ne-au propus ca să cumpărăm casa pe Asociația Timotei Ineu și să le-o dăm lor în folosință, iar dacă se va dovedi că sunt serioși, să o trecem pe ei. Vă mărturisim că noi suntem o organizație non – profit care dorim să ajutăm și nu ne dorim să ne împovărăm fiscal și nici să intrăm într-un demers ce implică o sumedenie de cheltuieli, hârtii și drumuri. Dacă situația o cere, vom sta ca și garant în contract împotriva înstrăinării și vom lua măsuri ca nimeni să nu poată să facă nimic cu această casă, o binecuvântare strânsă mână de la mână pentru niște oameni încercați. Noi avem sediul nostru din Ineu care trebuie modernizat și în care ne dorim să funcționeze o Școală Biblică, o Școală de Muzică, o Bibliotecă, având și spațiu pe care dorim să îl punem la dispoziția regiunii ca și loc de agrement, deci planurile noastre nu au de a face cu drama acestei familii în a o acapara. Totuși, dacă reprezentăm credibilitate și seriozitate și am intrat în acest demers din dorința de a ajuta, dorim să facem lucrurile așa cum trebuie, pentru ca acestă familie să fie ajutată, dar ne dorim ca și casa și investiția fraților să dăinuie. Nu admitem ca cineva să se folosească de pocăiți în scopuri personale! Deci, Asociația Timtoei Ineu va sprijini această familie și va avea simplul rol de verificare, constatare, observare fiind un mecanism de control format din frați deosebiți din 20 de biserici penticostale. Ne dorim o comunitate penticostală puternică cu familii puternice, iar în astfel de cazuri ne vom da tot interesul ca acestă familie să nu devină un caz social sau o povară pentru comunitatea locală și societate. Cât despre clădire, noi o avem pe a noastră și ne este destul noul sediu, în care trebuie să investim și să îl punem la punct. Famila trebuie să fie cu ale ei, iar asociația cu ale noastre! Fiecare cu ale lui!

Am dorit să vă informăm și să fim transparenți în acest amplu demers de ajutorare!

Dumezeu să lucreze El, în înțelepciunea Lui și atunci sigur vom ști ce și cum să facem!

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească! Citiți articolele din acest site și urmăriți activitatea acestui demers!

Despre casă: are curtea betonată, poartă modernizată, două fântâni cu o apă extraordinară, toaletă, colnă de lemne, cocini pentru porci, bucătărie, cămară, 5 camere, hol, un garaj mare. Mai trebuie să facem baia și reparații, respectiv amenajări interioare și mobilat. Dumnezeu ne va ajuta și știm că prin ajutorul vostru, împreună vom fi o binecuvântare!

Pentru detalii suplimentare si donatii, vizitati Asociatia Timotei Ineu

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button