DevotionalePovestiri cu Talc

Un mic gest al tău poate salva o viaţă

Mark se întorcea într-o zi acasă de la școală, când observă un băiat care se împiedică în fața lui și scăpă toate cărțile pe care le ducea, împreună cu două sfetere, o bâtă de baseball, o mănușă și un casetofon mic de înregistrat casete. Mark îngenunche și îl ajută pe băiat să adune articolele împrăștiate.

Deoarece mergeau în aceeași direcție, îl ajută să ducă o parte din povară. În timp ce mergeau, Mark descoperi că numele băiatului era Bill, că îi plăceau jocurile video, baseball-ul și istoria, și că avea mari bătăi de cap la celelalte materii și că tocmai se despărțise de iubita lui.

Ajunseră întâi la casa lui Bill și Mark fuse invitat înăuntru la o Cola și să se uite la televizor. După-masa trecu plăcut cu câteva râsete și ceva mici discuții, apoi Mark merse acasă.

Au continuat să se vadă în jurul școlii, luau prânzul împreună o dată, de două ori, apoi au absolvit amândoi 10 clase. Au ajuns în același liceu unde au avut contacte foarte scurte de-a lungul  anilor.

În final, mult așteptata clasă a XII-a a venit și, cu trei săptămâni înainte de absolvire, Bill îl întrebă pe Mark dacă puteau să vorbească.

Bill îi aminti de ziua cu ani în urmă, când s-au cunoscut pentru prima dată. „Te-ai întrebat vreodată de ce căram atâtea lucruri acasă în ziua aceea?” întrebă Bill. „Vezi tu, eu am făcut curăţenie în dulapul şcolii pentru că nu vroiam să las mizerie pentru nimeni. Depozitasem mai multe pastile de dormit ale mamei mele, şi mă duceam acasă să mă sinucid. Dar după ce am petrecut câtva timp împreună vorbind şi râzând, mi-am dat seama că, dacă mă omoram, aş fi ratat acel moment şi multe altele care ar fi putut să urmeze.

Deci, vezi tu, Mark, atunci când ai ridicat acele ghete în ziua aceea, ai făcut mult mai mult, mi-ai salvat viaţa.

– scrisă de John W. Schlatter din Condensed Chicken Soup for the Soul ( Supă de pui concentrată pentru suflet).

Tradus cu permisiune de pe www.turnbacktogod.com

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button