Articole

Dumnezeu iubeşte copiii neascultători

Mereu aud părinţi şi bunici care le zic copilaşilor mici că Dumnezeu iubeşte doar copiii ascultători; nimic mai fals.

Ei cred că Dumnezeu e ceva dictator sau împărat fără milă; un Tată rău şi nemilos. Ei au experimentat traume emoţionale în viaţa lor; nu au fost acceptaţi şi iubiţi de părinţi, de oamenii mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi. Nu-i învinovăţesc pentru că spun asta, ci îi înţeleg: şi eu am crezul la fel.

De fapt uneori mai cred asta… pentru că toată lumea aşteaptă de la mine să fiu perfectă. Fiecare, la un moment dat, te pune într-o cutie şi îţi dă un set de reguli, pe care dacă nu le urmezi cu stricteţe – gata – nu mai eşti copil de Dumnezeu, nu le mai poţi fi prieteni, nu mai eşti acceptat de societate. Asta se numeşte manipulare.

Pe zi ce trece încerc să fiu mai bună, şi, slavă Domnului, văd cum El lucrează în mine şi prin mine. Dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă să greşesc lui Dumnezeu şi oamenilor. Uneori o fac chiar intenţioanat, când cineva mă răneşte îl rănesc înapoi, şi în loc să iert şi să ne împăcăm, ne certăm mai tare.

Vi se întâmplă şi vouă asta, nu-i aşa? Ştiţi ce e minunat? Că Dumnezeu ne iubeşte aşa cum suntem, ne înţelege slăbiciunile şi ne ridică de fiecare dată când am căzut. Slavă Lui!

Nu cred că vreunul din noi reuşeşte să facă altora ce ar vrea alţii să-i facă lui, mai ales atunci când nu-i putem înţelege. Avem prea multe pretenţii de la alţii, dar nu şi de la noi. Şi mie îmi place mereu să zic fiecăruia ce să nu facă, îmi place să corectez oamenii, dar cum rămâne cu mine? Nu-mi place când cineva îmi spune ce să fac, mai ales când se ajunge la manipulare.

Matei 5:45 „El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni, şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.”

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button