Articole

Nu ştii care ţi-e chemarea?

Fiecare din noi are o chemare. Ajungem intr’un moment al vietii cand ne punem atat de multe intrebari si ramanem dezamagiti mai mult decat am fi crezut. Aceasta este perioada cand ne afla pur si simplu in ceata….o ceata densa din care foarte tarziu iesim. Dorim raspunsuri imediate si o vizibilitate clara in viata…insa toate acestea nu le primim. Apoi apare indoiala, nesiguranta, teama, dezamagirea…o lupta grea cu cei din jur si cu noi insine. Ochi indundati in lacrimi atintiti spre cer, suspine si reprosuri…”Unde esti, Doamne? De ce nu’mi vorbesti? Vreau doar sa’mi spui ce’am de facut!” Te certi cu Dumnezeu, iar El nu spune nimic, e tacut, absent parca. Te infurii parca si mai tare. Mergi la oameni, deoarece e mult mai usor, la ei gasesti raspunsurile pregatite. Cum e fiecare, omul isi da cu parerea, iti spune ce sa faci, unde sa mergi, iti raspunde la intrebarile „fara raspuns”… Stii ce se intampla? Tot nu gasesti implinire, certitudine.

Multi dintre noi mergem la oameni si’i intrebam indirect: „Care este chemarea mea?” Ei privesc calitatile noastre si isi spun doar parerea. Potentialul tau il cunoaste numai Dumnezeu, si doar El iti poate spune care ti’e chemarea. Dumnezeu are un plan minunat cu viata fiecaruia, un plan la care nici macar tu nu te’ai gandit, si de care oamenii ar rade cu lacrimi spunandu’ti ca esti nebun. Dezamagirea cea mai mare e atunci cand oamenii nu sunt de acord cu Dumnezeu. Si uite asa apare indoiala, neincrederea in Dumnezeu, furia ca El nu ne vorbeste. Te intrebi tu: „Cum poate Dumnezeu sa spuna asta, oare El nu stie cine sunt, ce pot? Cred ca nu mi’a vorbit Dumnezeu…a fost doar un gand de’al meu. Dar totusi de ce nu vrea sa’mi raspunda, de ce nu’mi arata? De ce? De ce?…” Lista de intrebari continua…voi stiti mai bine.

In ochii oamenilor esti mic, neinsemnat…multi nu ar da doi bani pe tine. Dumnezeu, insa, are un plan deosebit cu viata ta. El te’a creat si a pus un potential maret in tine, dar care la vremea potrivita ti’l va descoperi. Nu subestima intelepciunea lui Dumnezeu! Chiar daca iti pare ca Dumnezeu tace… asteapta! El te pregateste. Prin faptul ca iti pui atat de multe intrebari, El incepe sa’Si descopere planul Sau. Nu cauta raspunsuri la oameni! Nu astepta aprobarea lor. Planul la care ai fost chemat poate fi o nebunie si o prostie in ochii lumii, dar Dumnezeu e cel intelept, nu ei!

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! (Proverbe 3:5)

Show More

Related Articles

4 Comments

  1. Foarte frumos mesaj. Totusi, exista momente cand incepem sa ne dam seama care este planul lui Dumnezeu cu noi, insa ne este greu sa il acceptam, deoarece Dumnezeu uneori foloseste suferinta pentru a ne modela. Si lucrul acesta nu este tocmai ceea ce noua, oamenilor, ne place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button