Editoriale

Ultimul idol

de Dr. Jacob C. Tony

Pelerinajul nostru spiritual nu e nimic altceva decât eliminarea progresivă; idoli după idoli. Trebuie să ne distrugem idolii şi eventual să pregătim un loc al sfinţeniei în care doar Dumnezeu să domnească precum conducător al inimilor noastre. Trebuie să pregătim un loc unde voia noastră este complet predată voii lui Dumnezeu. Acest proces este foarte dureros. Unii dintre noi nu-şi vor omorî niciodată idolii. Unii oameni vor trăi într-o negare perpetuativă a existenţei unui idol în vieţile lor.

Unii oameni vor continua să se închine idolilor lor raţionalizând şi intelectualizând închinarea lor la idoli. Ei vor reuşi să distrugă unii idoli, în timp ce alţii vor distruge o multime mare de idoli. Simt că cea mai grea parte este să distrugi ultimul idol rămas în viaţă. Anihilarea totală a ultimului idol este cea mai mare piedică la al 99-lea pas de pe muntele lui Dumnezeu.

Ce este un idol? Idolul este orice îţi consumă gândul vieţii  şi te previne de la a-L iubi pe Dumnezeu cu toată inima ta. Toată puterea şi toată înţelegerea. Să păstrezi un gând care blocheză pe Dumnezeu este încălcarea primei porunci. Ce sunt aceste gânduri? Mândria nu ne lasă să apelăm la Dumnezeu. Gloria inutilă de la oameni, banii, a face lucruri pentru a fi apreciat, indulgenţa excesivă în plăcerile vieţii sunt toţi idoli. Cred că mulţi oameni spirituali pot să-şi ucidă idolii cu excepţia ultimului.

Când vine vorba de ultimul idol, ţin de el cu tenacitate (…). Ei se târguiesc cu Dumnezeu. Ei Îi vor spune lui Dumnezeu: “Eu nu fac niciun rău decât acest lucru mic care îmi aduce fericire. De ce nu pot să beau? De ce nu pot să fumez? De ce nu pot să mă uit la filme artistice? Am renunţat la tot pentru Tine. Tu eşti un Dumnezeu plin de har, dă-mi voie să păstrez doar o mică slăbiciune! Cer doar una singură.”

Ultimul idol ne împiedică să ajungem la Dumnezeu. Dumnezeu este sfânt şi nu va permite 99% puritate şi 1% gunoi în Împărăţia Sa. Este totul sau nimic. Inima ta trebuie să fie angajată total voii lui Dumnezeu. Mâncarea a fost un idol pentru Esau şi şi-a vândut dreptul de întâi născut pentru o oală de tocană. Sexul a fost ultimul idol al lui Samson care l-a distrus în ciuda faptului că a fost consacrat lui Dumnezeu chiar din pântecele mamei lui. Copiii au fost un idol al Marelui Preot Eli, care a refuzat să-i disciplineze. Dumnezeu a permis ca Eli, fii lui şi întrega naţiune să piardă în mod patetic în faţa filistenilor, şi a permis ca filistenii să ia Chivotul Legământului. Puterea de seducţie a Izabelei a fost un idol pentru soţul ei, şi astfel el a fost considerat blestemat.

Care este ultimul tău idol? Ultimul tău idol este acel “lucru foarte preţios” de care te bucuri în ascuns prin a-L ţine departe pe Dumnezeu de ea. Ultimul idol este acea dorinţă secretă nutrită de tine în întunecimea inimii tale. Îţi ascunzi ultimul idol de soţia ta, de copii, de duhovnic şi de Dumnezeu. Crezi că Dumnezeu va permite un ultim idol al “milei” Sale. Este o minciună. Dumnezeu nu va îngădui vreunui idol să Îi ia locul. El este un Dumnezeu gelos care stăpâneşte trupul nostru.

Ucide carnea şi jupuie ultimul idol! Va exista o imensă rezistenţă, căci cel rău te-a făcut să crezi că este ok cu Dumnezeu să ai un ultim idol. Dacă priveşti o femeie cu poftă, ai comis deja adulter cu ea. Scapă de acel ochi rău din viaţa gândită! Este mai bine să mergi în rai fără a viziona vreodată un film pornografic decât să trăieşti în iad.

Poruncile Domnului nostru sunt grele, şi , prin urmare, mulţi “creştini” scot iadul din ecuaţia veşnică. Mulţi “creştini” trăiesc într-o lume de iluzii. “Creştinii” nu îşi ucid ultimul idol, dar mai degrabă ucid sensul binelui şi răului, aşa că trăim într-o societate “fără păcat”. Nimeni nu mai vorbeşte despre păcat.

Îmi amintesc că citisem o scrisoare pastorală adresată oricărui enoriaş, din partea unui episcop din cadrul unei diocese din America. Scrisoarea a fost literar o scuză la adresa homosexualilor. Nicicând nu şi-a folosit autoritatea apostolică pentru a spune enoriaşilor confuzi că cuvântul viu al lui Dumnezeu vorbeşte despre homosexualitate. Bine, este între el şi creator şi ceea ce are a face cu asta. În ceea ce mă priveşte, stau în faţa tronului lui Dumnezeu cerând harul Său bogat să îmi omoare ultimul idol.

Tradus cu permisiune pentru TotalSchimbat.ro, de pe TurnBackToGod

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button