ExterneStiri

Etiopian creştin ucis, case şi biserici arse în atacuri

Musulmanii au ucis un creştin şi ars mai multe biserici şi case în atacurile împotriva creştinilor din Asendabo, Etiopia. Incepand de pe 2 Martie, musulmanii au ucis un crestin si multi au ramas raniti, au ars 55 de biserici, 30 de case crestine, un seminar, un orfelinat crestin si un birou de biserica. Peste 3000 de crestini sunt acum fara loc de adapost din cauza violentelor. Violentele au inceput cand musulmanii au acuzat pe nedrept crestinii ca ar fi profanat Coranul. Politia locala si ofitierii guvernamentali nu au facut nimic pentru a opri atacatorii. Ofitierii federali au intervenit si l-au demisionat pe administratorul musulman local pentru esecul pe care l-a avut in a proteja crestinii. Guvernul etiopian a trimis forte militare pentru a opri violenta anti-crestina comisa de musulmani in Asendabo si zonele limitrofe. Ofitierii guvernamentali au arestat mai multi musulmani suspecti ca ar fi atacat crestinii din zona.

Zona Jimma din vestul Etiopiei, unde este situat Asendabo, a fost scena unor atacuri violente impotriva crestinilor in 2006, cand musulmanii au ucis mai mult de o duzina de crestini si ars mai multe biserici. Mii de crestini au fost fortati sa paraseasca casele lor, ca urmare a acestor atacuri.

Rugati-va pentru recuperarea fizica, mentala si emotionala celora care sunt victime a acestor violente. Rugati-va ca Dumnezeu din ceruri sa lase protectia lui peste aceasta comunitate si intelepciune peste liderii bisericilor din zona. Rugati-va ca acesti crestini sa poata sluji Domnului in continuare si sa fie o incurajare pentru altii.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button